V75 i sista stund: Kul drag i V75-inledningen

Publicerad:
Talangfulle jämten Magnus A Djuse kör i alla V75-lopp den här helgen. Foto: Jenny Rehnman

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det är dags för V75 på Åby med V75 champions. Det innebär sju lopp med 15 hästar, utom där det är strykningar, och med det upplägget är den teoretiska svårighetsgraden hög. Man läser på många ställen att utdelningen kommer att bli hög. Personligen tycker jag att flera av loppen ser lite ihåliga ut vilket kan hålla ner utdelningen, men att gissa på utdelningar är alltid svårt.

Favoriterna

Broadway Sun (V75-7) kommer med två mycket imponerande vinster på Färjestad. Båda gångerna har han tagit ledningen och sedan dragit fälten sönder och samman. Att det är medeldistans den här gången är ingen nackdel, kanske ett plus då han kan ligga på en del under loppen, och det måste vara en toppchans då Broadway Sun har överkapacitet för klassen.

Bugatti Miles (V75-5) gjorde debut för Daniel Redén senast och vann på ett bra sätt när han plockade ner Inge B.Svärlig till slut. Det ska vara bra segerchans på nytt, men loppet känns ihåligt på förhand och med tre streck borde man sitta säkert. De två andra som bör med på kupongen är Ready Doc och Oracle Tile.

Bold Heuvelland (V75-2) är en väldigt kapabel häst för klassen som bland annat ägs av hockeyproffset Mikael Wikstrand och Patrik Hjelte, som är en känd McDonaldsägare. Bold Heuvelland gjorde comeback senast och vann enkelt i ett billigare gäng utan att pressas det minsta. Nu är det tuffare motstånd men han lättas i balansen och vässas i utrustningen. Lucky Truc är en tuff motståndare men personligen tror jag att Bold Heuvelland vinner.

V75-dragen

Garca (V75-1) satt fast med rubbet sparat senast och är intressant från ett springspår.

Timo Lane (V75-3) är bra för klassen och kan vinna trots ett svårt utgångsläge.

Värmland/Dalsland

Global Virgin (V75-1) visar form, plats?

Bara du Chene (V75-2) i fin form, streckas vid gardering.

Edler (V75-2) är rejäl men möter tufft motstånd.

O.M.Entertainyou (V75-2) i toppform, får ändå svårt att vinna här.

Parfym Alo (V75-4) perfekt läge, tjänar fina pengar.

North Dakota (V75-4) störd under anfall senast. Är för lite streckad och kan överraska.

Artikeltaggar

ÅbyDaniel RedénMikael WikstrandPatrik HjelteTravV75

Läs vidare