Hoppa till huvudinnehållet

Premiär för snöpark i Bryngfjordsbacken

Publicerad:
Reporter Mimmi Törnberg
Mimmi Törnberg
mimmi.tornberg@nwt.se
Pelle Hallén och Ludwig Reinholdt från föreningen Karlstad Freeskiing har byggt en snöpark i Byngfjordsbacken.
Pelle Hallén och Ludwig Reinholdt från föreningen Karlstad Freeskiing har byggt en snöpark i Byngfjordsbacken. Foto: Mimmi Törnberg

Tonvis med snö har omgrupperats i Bryngfjordsbacken sedan i måndags. Under fredagskvällen står snöparken redo och först ut att åka blir byggarna själva Pelle Hallén och Ludwig Reinholdt.

– Det ska bli himla kul.

Pelle Hallén och Ludwig Reinholdt från den nystartade föreningen Karlstad Freeskiing har skyfflat snö och byggt hopp i slalombacken sedan i måndags.

Föreningen bildades förra året och tanken var att bygga en snöpark redan då men vädret tillät inte det. Men i år har vädergudarna lett mot dem.

– Det är ett stort hopp och ett litet. Sen längre upp i backen så finns det fem rails och boxar, berättar Pelle Hallén och fortsätter.

– Det har varit dåligt med snö de senaste två åren, så det har inte gått att bygga något. Men i år så snöade det och vi tänkte att vi tar tag i det.

Pelle Hallén och Ludwig Reinholdt hoppas att snöparken ska ge fler medlemmar till Karlstad Freeskiing.
Pelle Hallén och Ludwig Reinholdt hoppas att snöparken ska ge fler medlemmar till Karlstad Freeskiing. Foto: Mimmi Törnberg

Skidåkare

Pelle Hallén och Ludwig Reinhold åker båda skidor och kommer bli de första att prova snöparken så fort den är klar – något den planeras att vara till fredagskvällen.

– Nu är det premiär så det är ingen som har åkt här än. Det är alltid kul när det är nytt och ingen annan har åkt, säger Pelle Hallén.

De har berättat om sitt projekt på sociala medier och fått bra respons.

– Det är många som skrivit till oss och velat komma så vi hoppas på succé i kväll. Jag tror att många kommer att komma hit bara för att åka park.

– Det är lokalt också, vilket är kul. Då slipper man åka hundra mil för att lite hopp och sådant, säger Ludwig Reinholdt.

Artikeltaggar

BryngfjordenNyheterSnö

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.