Hoppa till huvudinnehållet

Populära Carli Choklad tillbaka – öppnar igen med nytt koncept

Publicerad:
Under fredagens nyöppning var personalen redo att välkomna kunderna med glassfavoriter som pistage och brynt smör.
Under fredagens nyöppning var personalen redo att välkomna kunderna med glassfavoriter som pistage och brynt smör. Foto: Lilly Rung Klint

Coronapandemin slog hårt mot näringslivet. Karlstads populära café Carli Choklad gick i konkurs i november men har nu laddat om för revansch och nyöppning.

– Det blir en andra chans för oss, säger ägaren CamVan Nguyen.

Det folkkära caféet Carli Choklad på Järnvägsgatan i Karlstad fick en tuff höst.

Deras specialitet är glass så sommaren innebär högsäsong, efter det tunnar antalet gäster alltid ur en aning men pandemihösten fick stolarna att eka tomma.

– Att det skulle komma mindre folk efter sommaren var väntat men på grund av pandemin kom det till slut ingen alls. Det var ju ingen chock direkt men det var tråkigt, säger Jenny Vo som jobbar på Carli och är dotter till ägaren.

I november försattes företaget i konkurs.

CamVan Nguyen har gått både glasskurser och pralinkurser.
CamVan Nguyen har gått både glasskurser och pralinkurser. Foto: Lilly Rung Klint

CamVan Nguyen har varit ägare sedan 2019 och trots det hårda slaget efter konkursen tror hon fortfarande på sitt älskade café.

– Vi har mer erfarenhet nu och ett nytt koncept. Glass och praliner är kvar men nu serverar vi även mat, sallader och baguetter till exempel. Det här blir vår andra chans, säger hon.

Alexandra Bergsgård och Jenny Vo visar sina favoritpraliner.
Alexandra Bergsgård och Jenny Vo visar sina favoritpraliner. Foto: Lilly Rung Klint

Även dottern känner hopp inför framtiden.

– Det känns kul! Det ska bli spännande att se vad caféet kan utvecklas till. Med nya idéer och en uppdaterad meny hoppas vi på mycket folk, men vi håller såklart avstånd.

Artikeltaggar

Carli ChokladGlassJärnvägsgatanKaféerKarlstadKonkurserNäringsliv

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.