Ett vin skräddarsytt för vintern

Mat & dryck
PUBLICERAD:
Vackert från Vacqueyras i södra Rhônedalen! Ett område som delar druvor och vinstil med närliggande Chateauneuf-du-Pape, men inte prislapp. Vill du vinfynda så ska du botanisera utanför påvarnas slott.

I vinet från Fontaine Du Clos ingår de tre vanligaste druvorna som odlas i södra Rhônedalen - grenache, syrah och mourvèdre. Alla bidrar med sitt. Grenache för syran och den röda friska frukten, syrah för örter och mörka bär och mourvèdre står för djup och struktur. Som skräddarsytt för denna årstid. Tur att det kom hela 10500 flaskor till kalla Sverige i tisdags. Vintern ser ju ut att hålla i sig. Matcha med klassiska grytor, gärna viltkött med rödvinsås och kanske en hamburgare på viltfärs. Eller ett mustigt vegetariskt långkok där linser, vin, smakrika örter och rotfrukter mättar även den mest envise karnivoren.

Fontaine du Clos Reflets de l Ame Vacqueyras 2018

Vinet: Fontaine du Clos Reflets de l Ame Vacqueyras 2018

Nr: 90057, tillfällig lansering

Druvor: 50% grenache, 40% syrah och 10% mourvèdre

Pris: 159 kr

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.