Hoppa till huvudinnehållet

Utmärkta uppdateringar av klassiska spelrecept

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det släpps för mycket spel för att någon rimlig person ska hinna med. Jag är dock inte rimlig, så jag gör så gott jag kan. Att para ihop två så olika spel som Cyber Shadow och Hero-U: Rogue to Redemption i en recension kan tyckas märkligt. Men för mig kändes det mer och mer naturligt att göra så, ju mer jag spelade dem.

Spelrecension: The Medium - En imponerande besvikelse

Cyber Shadow är fantastisk plattformsaction av NES-snitt, med vansinnigt bra musik och svinhög svårighetsgrad. Det påminner en hel del om de tre Ninja Gaiden-spelen på Nintendos åttabitarsmaskin, fast lagom uppdaterat med sparpunkter så att man inte behöver börja om från början hela tiden. Jag har några klagomål, som att man inte kan ducka – trots att huvudkaraktären är lite väl stor. Men på det stora hela är det ett tajt och bra actionspel av den gamla skolan.

Hero-U, å sin sida lånar också från klassiska recept – främst från Sierras gamla Quest for Glory-serie. Du spelar en tjuv som får chansen att gå på en hjälteskola (Harry Potter-referenser finns det också gott om), och du ska både lösa pussel och träna upp din karaktär på ett sätt som passar din spelstil. Vill du vara stark och bra på att slåss så kan du bli det, men du kan också fokusera på att till exempel smyga eller klättra eller vad du vill. Det är svårt charmigt, även om estetiken är rätt tveksam. Alla karaktärer gör fula ansiktsminer som om det luktar kroniskt av fis överallt.

Både Cyber Shadow och Hero-U är utmärkta exempel på hur man tar gamla recept och uppdaterar dem med kärlek och finess. De är inte perfekta, men det var inte förlagorna som de lånar från heller.

Artikeltaggar

Harry PotterRecensionSpel