En imponerande kakafoni av fantastisk rock

Musik
PUBLICERAD:

Black Country, New Road

For the first time
(Ninja Tune)

Black Country, New Road gillar tvära kast och teatrala utspel, men i grund och botten är de ganska enkla att förhålla sig till. Antingen rycks du med i deras riffiga eskapader och melodiöst atmosfäriska viskningar, eller så orkar du inte med dem. Jag hör till dem som fullkomligen älskar det här spretiga lilla rockbandet, mot alla odds egentligen. Jag borde störa mig på Isaac Woods dramatiska sång, men tillsammans med blåset, gitarrerna och trummorna blir det en perfekt storm.

Det hela är en följsam kakafoni av fantastisk rock som man bara måste kapitulera inför. Saxofonkaoset i Science fair, den mjuka skönheten i Track X och de brutala kasten mellan viskningar och rop i Sunglasses är alla fullkomligt briljanta. En oerhört minnesvärd och komplett debut, där hela bandet injicerar så mycket energi i varje liten beståndsdel att helheten blir så väldigt mycket större än summan av de enskilda delarna.

Bästa låt: Sunglasses

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.