Note i Torsby expanderar: ökar försäljning med 85 miljoner

Publicerad:
Johannes Lind Widestam, koncernchef Note, Kista. PRESSBILD. Foto: Morgan Bäckvall

Tillverkning av laddstolpar sker för närvarande i Note Norrtälje. Nu kommer sådan produktion att startas upp i Torsby. Försäljningen förväntas öka under 2021 från 40 till 125 miljoner kronor.

Efterfrågan på elbilar utvecklas snabbt och Charge Amps, ett företag inom laddlösningar för elbilar, förväntas stå inför en mycket stark expansion.

För att kapacitetsmässigt möta den starka tillväxten kommer produktionen inom kort även att startas upp i Note Torsby. Under 2020 uppgick Notes försäljning till Charge Amps till 40 miljoner kronor och förväntas öka till i storleksordningen 125 miljoner under 2021, skriver Note i ett pressmeddelande.

Expansiv fas

– Note växer framgångsrikt genom utökade samarbeten i vår starka kundbas, såväl inom traditionell industri som inom nya snabbväxande applikationsområden. Vi ligger väl positionerade för att ta tillvara de nya affärsmöjligheter som växer fram med ny teknik inom greentech-området. Vi är mycket stolta och glada över vårt nära samarbete med Charge Amps som vi ser som ett ytterst innovativt och expansivt bolag”, säger Johannes Lind-Widestam, vd och koncernchef på Note.

Elektroniktillverkaren Note i Torsby.
Elektroniktillverkaren Note i Torsby. Foto: Aron Eriksson

– Då vi är inne i en mycket expansiv fas är Note en av våra viktiga produktionspartners. Note är avgörande för att säkerställa kapacitet för vår europeiska lansering. Under 2021 kommer vi att påbörja etableringen på ett antal utvalda marknader i Europa där elbilsladdningen tar fart. Vi ser med tillförsikt fram emot vårt fortsatta samarbete där även Note Torsby finns med som produktionsanläggning framöver, säger Anders Bergtoft, VD på Charge Amps i pressmeddelandet.

NWT har sökt Karin Nichols, vd för Note Torsby.

Karin, 52, är fabriksarbetaren som blev vdKommunen bygger ut Note för 32 miljonerNote vann order värd 50 miljoner – omsättningen kan fördubblas

Artikeltaggar

Johannes Lind WidestamKarin NicholsNäringslivNoteNyheterTorsby

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare