Hoppa till huvudinnehållet

Nu satsar jag på politiken

Publicerad:
Ett hot mot demokratin och oss politiker är osakligt kritiska frågor från journalistkåren. Har därför anmält mig till en mediaträningskurs för att kunna hantera dem, skriver Kjell-Arne Edvinsson.
Ett hot mot demokratin och oss politiker är osakligt kritiska frågor från journalistkåren. Har därför anmält mig till en mediaträningskurs för att kunna hantera dem, skriver Kjell-Arne Edvinsson. Foto: Lisa Olaison

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Har bara en svaghet som jag tränar hårt för att få bort – min ovana att uttrycka mig alltför kort – mest pang på rödbetan liksom, i värsta fall bara ett svar typ "ja" eller "nej", skriver Kjell-Arne Edvinsson.

Har bestämt mig. Ska satsa på politiken. Målet är heltidspolitiker. Via kommunpolitiken över till regionpolitik, därifrån till riksdagen och sedan till de stora frågorna och de skattefria pengarna i Bryssel. Troligen, med min skicklighet, kan jag hoppa över både kommun och region. Istället direkt in på rikspolitiken. Vilket parti har jag inte bestämt än. Det beror på var den bästa och snabbaste vägen till min välförtjänta makt finns, hur det parlamentariska läget ser ut när vi närmar oss valet och opinionsmätningarna.

Övar som bäst på argumentation, hur jag ska debattera, skriva debattartiklar, hantera pressen. Det senare viktigt då man får räkna med en del kriser och ifrågasatta beslut. De behöver undvikas. Besluten alltså.

Mitt politiska program ska propagera för samordning vilket är av yttersta vikt. Också viktigt att ta helhetsgrepp. Kommer att ta alla problem vi har i samhället på största allvar. Problem som framförallt beror på politiska motståndare som inte tar sitt ansvar.

Jag ska värna om de svaga och utsatta i samhället. Och därför fortsatt förbättra mitt partis (vilket det nu blir) framgångsrika arbete med att förbättra verksamheten inom kommun, region eller stat. Dessutom fokusera på viktiga politiska frågor.

Så skriver du en debattartikel

Kommer att vara aktiv på Twitter med många inlägg för att främja den demokratiska dialogen. Samt finslipa formuleringar när debatten kräver aggressiva angrepp på politiska motståndare och den kritiska allmänheten. Twitter ger en bra bild av viktiga frågor att engagera sig i. Med de rätta hashtagarna blir det enkelt att vara ledande i den demokratiska dialogen. Ett utmärkt forum för välbehövlig folkbildning.

Ett hot mot demokratin och oss politiker är osakligt kritiska frågor från journalistkåren. Har därför anmält mig till en mediaträningskurs för att kunna hantera dem. Räknar också med att min kommun respektive region har en kompetent stab med kommunikatörer att anlita för att mina uttalanden ska bli korrekta.

Med digital teknik kan pressen hanteras på ett hållbart sätt. För korrekta svar är det bäst att svara på journalisternas frågor enbart via mail. Det minskar risken för osakligt kritiska motfrågor som alltid skadar det demokratiska samtalet.

Jag har en unik kompetens och talang att bli framgångsrik inom politiken. Har bara en svaghet som jag tränar hårt för att få bort – min ovana att uttrycka mig alltför kort – mest pang på rödbetan liksom, i värsta fall bara ett svar typ "ja" eller "nej". Jag behöver lära mig att ge långa svar, dels för att skapa så mycket sändningstid i media som möjligt. Och dels styra bort pressens osakliga och odemokratiska angrepp. Istället leda in samtalet på frågor som är viktiga för mig samt angripa de politiska motståndarna.

De viktigaste uttrycken jag ska använda i mina uttalanden är: hållbar, inkluderande, ta saker på största allvar, samordning, samverkan, demokrati och fokus. När större problem dyker upp är det viktigt att nämna genomlysning, att en dialog förs samt att rutiner bör ses över. I bästa fall kan en utredning tillsättas.

Nu måste jag sluta skriva. Ska strax på hörselkontroll. Min hörsel har tyvärr försämrats avsevärt efter att jag börjat engagera mig i politiken. Ser dock inte att det ska hindra min karriär på väg mot Bryssel.

Kjell-Arne Edvinsson

Numera värmländsk entreprenör men snart riksdagspolitiker

Artikeltaggar

BrysselDebattHumorJournalistikKjell-Arne EdvinssonPolitikerRiksdagenSatirTwitter