Goat Girl blandar distade gitarrer och elektronik

Skivor
PUBLICERAD:

Goat Girl

On All Fours
(Rough Trade)

Kvartetten från södra London är tillbaka med det svåra andraalbumet. Den här gången drar ljudbilden åt det elektroniska, även om de distade gitarrerna finns kvar. Här plockas också blås in i till exempel The Crack.

Texterna är fortfarande till stor del självupplevda och handlar om allt från en man som spillde te på en bandmedlem i P.T.S.Tea till hur ett skabbangrepp som hänt bandet på riktigt får stå som metafor för blodsugande kapitalistparasiter i They Bite On You. Vackra Anxiety Feels handlar om hur svårt det kan vara att ta tabletter som förändrar dig.

Trots välskrivna texter känns det som nåt saknas den här gången. Låtarna flyter samman i en slags jämn ström som gör dem svåra att särskilja. Slutresultatet blir trevligt men det är nog inte ett attribut som bandet siktar på.

Bästa låt: Sad Cowboy

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.