Hoppa till huvudinnehållet

Elegans möter groove och glöd hos Sharon Jones

Publicerad:
Sharon Jones uppträder 2012. 2016 gick hon bort i cancer.
Sharon Jones uppträder 2012. 2016 gick hon bort i cancer. Foto: Dave Martin

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Fem år efter legenden Sharon Jones bortgång släpps Just Dropped In To See What Condition My Rendition Was In, en riktig soulinfusion där några av deras bästa covers inklusive ett gäng osläppta alster från bandets karriär släpps samlat. Sharon Jones & The Dap Kings breder sina vingar över alltifrån Prince till Woody Guthrie och gör det med en gnistrande bravur där välkända melodier talar sitt alldeles egna språk i dessa tolkningar.

Albumet inleds med Stevie Wonders Signed, Sealed, Delivered (I'm Yours), på Woody Guthrie’s råa This Land Is Your Land klär Sharon Jones & The Dap Kings in låten i en rökigt värmande och sensuell anda. På What Have You Done For Me Lately? exploderar det med en fierce funkspirit. Albumet är en retrospektiv resa att ta in med största njutning, en nostalgisk blick där elegans möter groove, power och glöd.

Bästa låt: This Land Is Your Land

Artikeltaggar

MusikRecensionSkivorSoul