Vaccinera mera i Värmland

Debatt | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Vi tycker att man skall se till att de mobila teamen kommer till alla kommuner i regionen och etablerar vaccinationen på en vårdcentral som de flesta pensionärerna känner till, skriver Thorsten Born.
Foto: Johan Nilsson/TT
Här finns en uppenbar risk för att människor i denna riskgrupp avstår från vaccinera sig, trots att de borde, skriver Thorsten Born.

I Värmland är vi cirka 25 procent av befolkningen som är pensionärer. Utanför Karlstadsregionen är andelen ännu större. Vi vet också att äldre människor också har lite svårare att anpassa sig till förändringar, trots detta så väljer Regionen att inte vaccinera i alla kommuner i Värmland.

Från PRO Värmland, med cirka 14 000 medlemmar tycker vi att detta är olyckligt. Majoriteten av våra medlemmar tillhör riskgrupperna och skall således i allra högsta grad följa folkhälsomyndighetens rekommendationer när det gäller att vistas bland folk och att resa.

Nu väljer regionen trots detta att tvinga dessa grupper att på olika sätt ta sig till, för dessa grupper, okända vaccinationsställen för att få sitt vaccin. Här finns en uppenbar risk för att människor i denna riskgrupp avstår från vaccinera sig, trots att de borde.

Vi tycker att man skall se till att de mobila teamen kommer till alla kommuner i regionen och etablerar vaccinationen på en vårdcentral som de flesta pensionärerna känner till. Tänk till, gör om och gör rätt!

Thorsten Born

Vice ordförande, PRO Värmland

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.