Mer till barnmorskorna med Sverigedemokraterna

Debatt
PUBLICERAD:
Vi är övertygade om att situationen hade sett annorlunda ut i dag om vi hade fått med våra satsningar som vi tyckte var viktiga, bl a 10 miljoner för en högre bemanning av barnmorskor, skriver Ljubica Jasic Modin och Lars-Åke Berg.
Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix/TT
Istället för att söka samarbete med Sverigedemokraterna, som hade många bra satsningar, valde de att samarbeta med Vänsterpartiet bara för att få genom sin budget, skriver Ljubica Jasic Modin och Lars-Åke Berg.

I Nya Wermlands-Tidningen (NWT) den 19 januari kunde vi läsa om att två avdelningschefer på förlossningen i Karlstad har valt att hoppa av sina uppdrag på grund av stora brister i arbetsmiljön och att de inte fått gehör från ledningen. Dessutom kan man inte säkerställa en god patientsäkerhet. Detta är minst sagt oroväckande.

Den 8 december presenterade Sverigedemokraterna i Region Värmland en välarbetad budget med kraftfulla satsningar inom hälso- och sjukvården. Det var riktade satsningar på hälso- och sjukvårdspersonal, bl a högre löner, kompetenslyft, kontinuerliga hälsokontroller för all hälso- och sjukvårdspersonal inom Region Värmland etc.

Sverigedemokraterna valde även att avsätta 10 miljoner kronor för att utöka bemanningen av barnmorskor på Centralsjukhuset i Karlstad samt förbättra deras arbetsmiljö. Tyvärr gick inte några av våra förslag genom.

Den styrande minoriteten lade istället sin energi på att få med Vänsterpartiet på sin sida inför regionfullmäktige i december. Istället för att söka samarbete med Sverigedemokraterna, som hade många bra satsningar, valde de att samarbeta med Vänsterpartiet bara för att få genom sin budget. Detta trots den kritik som de fick även från Socialdemokraterna, som påpekade att Sverigedemokraterna hade en tydligare budget än Värmlandssamverkan och Vänsterpartiet tillsammans.

Vi är övertygade om att situationen hade sett annorlunda ut i dag om vi hade fått med våra satsningar som vi tyckte var viktiga, bl a 10 miljoner för en högre bemanning av barnmorskor. Med en sådan satsning hade vi bidragit till en bättre arbetsmiljö och då hade vi kunnat förhindra den negativa utvecklingen inom förlossningen i Karlstad.

En sak är säker! Vi kommer fortsätta att jobba för värmlänningarnas bästa, idag, imorgon och många år framöver.

För Sverigedemokraterna i Region Värmland

Ljubica Jasic Modin

Gruppledare och regionråd

Lars-Åke Berg

Vice gruppledare

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.