Söker bygglov på Stora Vallas läktare

Publicerad:
Båset som finns på läktaren ska utökas marginellt och samtidigt ska nytt ledningsrum byggas i bortre ändan av läktaren plus fler tält. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Bygglovsansökan har skickat in för såväl tält som nytt ledningsrum på Stora Valla. Det hastar att få allt klart till säsongen.

Degerfors kommun har med hjälp av konsulten Kjell Hultgren skickat in två bygglovsansökningar för Stora Valla, varav den ena är av permanent säsongskaraktär.

– Det gäller två tält som vi söker permanent säsongsbygglov för, säger Kjell Hultgren.

Det handlar om två tält på nio gånger 15 meter respektive åtta gånger tolv meter, som ska användas som loger och demonteras varje år.

– Det är framförallt för matchvärdarna som bjuder in sina kunder, men också för sponsorer. Förhoppningsvis kan vi sälja mer abonnemang men vi vet inte om vi får ta in publik då eller inte, säger Hultgren.

Ledningsrum

Den andra ansökan gäller utökning med ett ledningsrum på läktaren, i hörnet på den nya delen mot älven.

– Det är för bevakning av arenan, där säkerhetsansvarige för Degerfors IF och polisen ska ha utrymme, säger Hultgren.

Idag finns ett rum mitt över spelargången, speakerbåset, men det är trångt. Därför vill man utöka med tillbyggnaden på tio kvadratmeter under taket i bortre delen av läktaren.

– Vi måste hitta placeringar som inte tar läktarplatser, säger Hultgren och tillägger:

– Det är många små punkter som ska fungera och det här måste vara klart oavsett om vi får ta in publik eller inte, så det är en viss tidspress helt klart, säger Hultgren.

Samtidigt ansöker man om att få bredda det befintliga sekretariatet något, men det är marginellt, endast 30-40 centimeter.

Artikeltaggar

BygglovDegerfors IFDegerfors kommunFotbollKjell HultgrenNyheterStora Valla

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare