Hoppa till huvudinnehållet

Flera värmlänningar slåss om ljudbokspriser

Publicerad:
Flera författare med Värmlandsanknytning tävlar om ljudbokspriser - mot varandra eller - i ett specifikt fall - även med sig själva. Sören Olsson, Anders Jacobsson, Karina Johansson och Lotta Lundh hör till de nominerade.

Flera värmländska författare är med i matchen när årets Storytel Awards ska röstas fram. En framgångsrik författarduo slåss till och med mot sig själva i tävlingen.

Ljudboksföretaget låter läsarna rösta fram finalisterna i fem kategorier: roman, spänning, barn, unga och fakta.

Flest Värmlandsanknutna böcker finns i den omfattande spänningsgenren. Där tävlar Lotta Lundh och Karina Johansson från Sunne, duon Peter Nyström och Peter Mohlin från Åmål samt Tove Alsterdal, som har släktrötter i Alster.

I faktaklassen är boken om Kevinfallet en av de nominerade. I romanklassen finns Alex Schulmans Överlevarna, som utspelar sig i Gustavsfors, men också julkalenderboken Lillforsa ladies, som utspelar sig i en fiktiv by i Sunnetrakten. Den är skriven av Karin Janson och inläst av Ida Hallquist, känd från Ack Värmland.

I barnboksklassen slåss succéduon Sören Olsson och Anders Jacobsson bland annat mot sig själva. De författande Karlskogakusinerna är nominerade både för Berts desperata dagbok och för Sune och familjen Anderssons sjuka jul.

Röstning pågår

Nu är det upp till allmänheten att rösta och avgöra vilka som ska gå till final. Röstningen pågår till och med den 28 februari. De tre i varje kategori som fått flest röster går till final och vinnarna utses sedan av en jury.

Ida Hallquist, skådespelare, har läst in en ljudbok som nominerats till en Storytel Award.
Ida Hallquist, skådespelare, har läst in en ljudbok som nominerats till en Storytel Award. Foto: Carl Edlom

Det som står på spel är äran, en prissumma på 10 000 kronor och därtill varsin prisstatyett till de vinnande ljudböckernas författare och inläsare.

Ljudböckerna som tävlar är de som fått flest lyssningar och bäst betyg på Storytel under 2020. Bara nya ljudböcker, som getts ut under året, får vara med i tävlingen.

Artikeltaggar

Alex SchulmanAlsterÅmålArvikaFörfattareHammaröIda HallquistKändisarKarina JohanssonKarlskogaKarlstadLitteraturLotta LundhPeter MohlinPeter NyströmStorytelSunneTove Alsterdal

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.