Hoppa till huvudinnehållet

Bubbel från Byrån: Artificiellt drönarjobb

Publicerad:
Elefanter i Afrika ska räknas med hjälp av AI och drönare, skriver Byrån. Foto: Ben Curtis/AP

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det hade varit intressant för skattebetalarna att få reda på hur deras migrationsmönster och överlevnad är kopplad till det socialdemokratiska maktinnehavet, skriver Byrån.

Elefanter i Afrika ska räknas med hjälp av AI och drönare. Byrån tycker att Sverige gott kan ta intryck och räkna in drönarna på den så kallade elefantkyrkogården i regeringskansliet – den skyddade verkstaden för avpolletterade generaldirektörer såsom Dan Eliasson, tidigare generaldirektör för MSB, där de får full lön för lite arbete.

Det hade varit intressant för skattebetalarna att få reda på hur deras migrationsmönster och överlevnad är kopplad till det socialdemokratiska maktinnehavet. Artificiella jobb, artificiell intelligens, hur allt detta hänger ihop kräver mer forskning, konstaterar den vetenskapligt orienterade Byrån.

Fi-nyelse

Feministiskt initiativs grundare och tidigare partiledare Gudrun Schyman tycker att partiet borde byta namn till Klimatinitiativet inför valet 2022. Och nog behöver något göras om Fi ens ska komma i närheten av riksdagen igen.

Men att så fort feminismen inte längre är tillräckligt het hos väljarna byta namn till en mer populär fråga blir lite krångligt i längden. Därför föreslår Byrån ett mer hållbart namnbyte: Populärinitiativet, förkortat Pi. Det borde utan problem ge partiet 3,14 procent av väljarstödet.

Obama före Reinfeldt

Politiska biografier säljer allt mer i Sverige. Men svenskar läser hellre Obama än svenska politiker, rapporterar Sveriges Radio och Förläggarföreningen. Det trots att de tunga namnen Fredrik Reinfeldt, Mona Sahlin och Bengt Westerberg förra året kom ut med egna biografier.

Byrån ser detta som tecken på svenska folkets goda smak. Svenska politiker får helt enkelt börja skriva mindre självömkande, självförhärligande och floskeltungt.

Svenska Nyhetsbyrån

Artikeltaggar

AIBengt WesterbergDan EliassonDrönareFeministiskt initiativFredrik ReinfeldtGudrun SchymanMona SahlinMSBPiSigneratSveriges Radio