Viktigt att informera – hela tiden

Insändare | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Munskydd engagerar.
Foto: Johan Nilsson/TT
Vart har informationen om användningen av munskydden tagit vägen på bussarna?

Det har ju blivit fler som använder munskydd så varför inte ha kvar den?

Trycker på att det är högst relevant att påminna om just användningen av munskydden. Stor majoritet av användarna tar i munskydden, stoppar dom i fickan och använder en gång till och efter det försvinner i princip helt och då är munskydden ingen idé att ha på sig.

Det är högst aktuell information!

Det ska väl vara en självklarhet i dessa tider att sprida och upprepa restriktioner och rekommendationer liksom det återkommande om att hålla distans till varann som vi påminns om hela tiden, om och om och om igen omgiven av lappar överallt.

Har Karlstadsbuss något bra svar till att informationen om användningen av munskydden togs bort? Varför?

Tänk på’t är frustrerad

SVAR DIREKT:

Vi tycker precis som du att det är viktigt att informera våra resenärer hur vi på ett säkert sätt undviker smittspridning och kan erbjuda alla en trygg och säker resa.

Sedan beslutet om munskydden kom har vi i Region Värmland kollektivtrafik (Karlstadsbuss och Värmlandstrafik), informerat i våra respektive kanaler; webbsida, Facebook, Instagram och i vår buss-TV om munskydden. Nu rullar inslaget återigen på buss-TV efter ett kortare uppehåll.

Hur våra resenärer använder munskydden kan vi tyvärr inte påverka, inte heller användningen då det inte är ett krav för att få resa utan ett allmänt råd från Folkhälsomyndigheten.

Ingen kommer nekas resa för att inte ha använt munskydd, men ingen hindrar dig från att använda munskydd i vår trafik.

David Widlund

Marknadschef Region Värmland Kollektivtrafik

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.