Hoppa till huvudinnehållet

Mejern Larsson (S): “Det handlar om att göra det bästa för länet”

Publicerad:
Lars Mejern Larsson.
Lars Mejern Larsson. Foto: Tommy Andersson

– Jag skriver alla motioner som värmlänning och socialdemokrat. Jag har sökt mandat för att föra fram värmlänningarnas vardagsfrågor. Där sätter jag mitt fokus, säger Lars Mejern Larsson (S).

På frågan om vilken eller vilka frågor som varit viktigast för värmlänningarna under föregående år svarar han:

– Pandemin har präglat det mesta. Jag har varit ute och träffat värmlänningarna och ställt frågor. Det finns andra sätt att belysa de här frågorna, så det går inte att säga att motionerna har präglats av pandemin.

Om du får avslag på en motion, har det hänt att du skickat in den igen då? Om så är fallet, varför?

– Jag har gjort det några gånger under åren om den inte gått igenom, man vill ju se förändringar. Jag har burit med mig frågan om organdonation där jag vill se förändringar. Där har det bli en del förändringar och det går i rätt riktning.

Dansband, porr och skrotbilar – när politikerna får välja

Lars Mejern Larssons motioner spänner över flera ämnen, från oseriösa företag på svensk arbetsmarknad via satsningar på ökat byggande ger ökad sysselsättning till oskyldiga markägare drabbas av kostnader för bortforsling av skrotbilar.

– Gällande den sista så var det en 82-årig dam som tog kontakt med mig angående ämnet och hon ringde i dag och önskade mig god jul, säger han och skrattar.

Socialdemokraterna på Värmlandsbänken driver tillsammans de frågor som distriktskongressen beslutet ska lyftas.

Lund Kopparklint (M): “Droppen urholkar stenen till slut“

Hur viktigt är det att skriva motioner anser du?

– Det är ett av de viktigaste instrumenten när man är i opposition. När man är i majoritet så finns andra möjligheter. Nu under pandemin har jag varit ute mycket och sedan ställt skriftliga frågor till ministrarna, då ska man få svar inom 14 dagar.

Vad kan vi vänta oss för motioner från dig framöver?

– Det vet jag inte i dagsläget. Det gäller att vi tar oss ur pandemin först. Men vi kommer att ha en tuff arbetsmarknad framöver. Men som sagt det är vad värmlänningen sätter ljus på som jag vill lyfta fram. Det handlar om att göra det bästa för länet.

Lars Mejern Larsson (S)

ledamot i kulturutskottet och Nordiska rådets svenska delegation

Enskilda motioner 2020/21: 2 (skrivit under 24 totalt)

Urval av enskilda motioner 2006–2020: Oskyldiga markägare drabbas av kostnader för bortforsling av skrotbilar(20/21), Se över Försäkringskassans hantering av ärenden rörande livränta (20/21), Nordiskt samarbete kring färdtjänsten (17/18), Plastpåsar (16/17), Stärk konsumenträtten (16/17), Nordisk samarbetsplattform mot illegal alkoholhandel (14/15), Bilstöd för äldre (08/09)

Artikeltaggar

ArbetsmarknadBilFöretagandeLars Mejern LarssonMotionsåret 2020/21PolitikPolitikerRiksdagsledamotSocialdemokraternaVärmlands länVärmlandsbänken

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.