Hoppa till huvudinnehållet

Klart: Tre kronor-debut för FBK-stjärnan

Publicerad:
Albert Johansson.
Albert Johansson. Foto: FREDRIK KARLSSON

Förbundskapten Johan Garpenlöv bjöd på en en del överraskningar i truppen till Beijer Hockey Games under måndagen. Bland annat Färjestads stjärnskott Albert Johansson, som får göra sina debut i Tre kronor.

– Det kom som en positiv överraskning, säger FBK-backen.

Albert Johansson var det enda Färjestadsspelaren som togs ut av Garpenlöv. Michael Lindqvist, som varit given i landslaget under en längre tid, fanns inte med i truppen.

FBK:s poängkung Daniel Viksten lämnades också han utanför.

Förbundskaptenen tror att Albert Johansson kan leverera även på landslagsnivå.

– Det är en spännande spelare med otroligt mycket talang i sitt spel. Han har ett spel som passar in i vårat sätt att spela. Han var i väg på JVM där nivån är väldigt hög och vi tyckte att han klarade det okej, . Har man spelat på den nivån, så ska det inte vara några problem att leverera hos oss. Vi gillar att ha blandningen mellan äldre och några yngre. Men i grunden är det en skicklig hockeyspelare, och det är det han är uttagen på, säger Johan Garpenlöv om Albert Johansson.

Färjestads backtalang tycker själv att uttagningen är ett fint kvitto.

– Det är ett kvitto på att man gör något bra. Jag ska väl åka dit och bara försöka spela mitt spel egentligen.

Tidigare FBK-kaptenen Linus Johansson, nu i KHL, finns också med i laget.

Truppen

Målvakter: Viktor Fasth, Växjö Lakers, Lasse Johansson, CSKA Moskva.

Backar: Emil Djuse, Spartak Moskva, Albert Johansson, Färjestad BK, Niklas Hansson, Rögle BK, Nils Lundkvist, Luleå HF, Erik Gustafsson, Luleå HF, Arvid Lundberg, Skellefteå AIK, Joel Persson, Växjö Lakers.

Forwards: Max Friberg, Frölunda HC, Emil Pettersson, Växjö Lakers, Jakob Lilja, Barys Nur-Sultan, Mattias Tedenby, Vityaz Podolsk, Andreas Wingerli, Skellefteå AIK, Emil Larsson, Örebro HK, Jesper Frödén, Skellefteå AIK, Simon Ryfors, Rögle BK, Pontus Holmberg, Växjö Lakers, Filip Hållander, Luleå HF, Linus Johansson, Neftekhimik Nizhnekamsk, Markus Ljungh, Linköpings HC, Malte Strömwall, SKA St Petersburg.

Artikeltaggar

Albert JohanssonIshockeyJohan GarpenlövTre Kronor

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.