Inission bygger om och satsar i Munkfors

Näringsliv
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Christer Olsson, produktionschef, Leif Svensson, vd, och Mikael Liljemark inköpschef på framtidssatsande Inission i Munkfors.
Den växande elektronik- och mekaniktillverkaren Inission bygger ut sin kapacitet i Munkfors.
Nu moderniseras maskinparken samtidigt som fyra våningar blir en.

Startskottet har gått för en ombyggnad som enligt Inission görs för att effektivisera och framtidssäkra verksamheten, som nu flyttas över till ett plan i samma byggnad

– Det här är en proaktiv aktivitet för att kunna säkerställa en fortsatt tillväxt. Sedan många år tillbaka har Inission Munkfors befunnit sig i en fastighet med fyra våningar. Ur ett flödesperspektiv är det inte optimalt. Genom att samla all kompetens och utrustning på ett plan kommer vi närmare varandra och kan ytterligare ställa om till en mer flödesorienterad verksamhet, säger Leif Svensson, vd, i ett pressmeddelande.

Moderniserad maskinpark

I samband med ombyggnationen kommer företaget dessutom att investera i ny maskinutrustning för att öka automatiseringsgraden och kvaliteten.

- Vår maskinpark kommer att uppdateras genom att en av våra ytmonteringsmaskiner ersätts av en ny. Detsamma gäller för en av våra ugnar. Vi gör dessa investeringar för att kunna möta framtida krav på elektroniktillverkning där komponenterna som används blir allt mindre och kräver högre precision på omsmältningsprocessen, säger produktionschef Christer Olsson som tillsammans med Munkfors kommun också är ansvarig för det byggtekniska gällande ombyggnationen.

Leif Svensson, vd, Christer Olsson, produktionschef, och Mikael Liljemark, inköpschef, i Inissions nya lokaler.

Mikael Liljemark, inköpschef och ansvarig för flytten/samordningen, säger i samma pressmeddelande:

– Det här är ett stort projekt som kräver flexibilitet. För att kunna genomföra projektet har vi fått tillgång till den norra delen av fastigheten. Den delen har totalrenoverats för att möta våra behov. Utöver att vi får mer produktionsyta för färdiga produkter skall också kontor, konferensrum, omklädningsrum och matsal flyttas dit. Maskinparken är kvar på samma plats men produktionsteamen flyttar närmare varandra för mer sammanhållning och tydligare flöde.

Lagret flyttas

Lagret, som varit lokaliserat till två våningar och en extern byggnad, ska flyttas till en och samma våning för optimerad materialhantering. Det är också i lagret som ombyggnationen startade.

– Det nya lagret kommer att underlätta vårt arbete avsevärt och i förlängningen effektivisera hela verksamheten, säger team leader Malin Lundberg.

Samtidigt som ombyggnationen genomförs kommer även lagersystemet att struktureras om för en effektivare hantering.

Totalleverantör

Inission levererar elektroniska och mekaniska produkter till industrikunder i Norden. Företaget täcker in hela cykeln från utveckling och konstruktion till industrialisering och eftermarknad. Detta kombineras med logistiktjänster och produktion.

Bolaget har sitt huvudkontor i Karlstad med dotterbolag i Munkfors, Stockholm, Borås, Pajala, Malmö, Tallinn, Trondheim och även ett säljbolag i Köpenhamn. Inission omsätter cirka 900 miljoner kronor och har cirka 425 anställda.

Inission är noterat på Nasdaq First North.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.