Hoppa till huvudinnehållet

Den vandrande artisten prisas

Publicerad:
Stiko Per Larsson, vandrande artist från Dalarna, är Årets Dalaprofil. Bilden är från när han gick på turné i Värmland och gästade Filipstad 2015.
Stiko Per Larsson, vandrande artist från Dalarna, är Årets Dalaprofil. Bilden är från när han gick på turné i Värmland och gästade Filipstad 2015. Foto: Lena Richardson

Stiko Per Larsson har blivit uppmärksammad när han vandrat ut (!) på turné i bland annat Värmland. Nu prisas han som “Årets Dalaprofil” och är även aktuell med ett nytt album.

Han tilldelades priset vid Dalarnas företagsgala, Stjärngalan. Utmärkelsen går till personer som med företagsamhet, kreativitet och initiativförmåga har tagit världen till Dalarna och Dalarna till världen.

– Utmärkelsen har tidigare år gått till väldigt framgångsrika människor inom sitt område. Såna där som vinner OS-guld typ. En del av mig tror nog fortfarande att det blivit fel någonstans. Jag menar, det finns ju massor med människor som varje dag gör otroliga saker i mitt län. Och så blev det jag? I mitt hjärta är jag självklart oerhört stolt och tacksam, säger Stiko Per i ett pressmeddelande.

Tidigare Dalaprofiler är bland andra Gunde Svan, Sanna Kallur och Tove Alexandersson.

Duett med LeMarc

Stiko Per Larsson är verksam inom folkrock och singer/songwriter-genren. I dagarna släpps hans nya album, där han bland annat har med en duett med Peter LeMarc.

Stiko Per Larsson är en singer-songwriter, verksam inom folkrocken.
Stiko Per Larsson är en singer-songwriter, verksam inom folkrocken. Foto: Lena Richardson

– Jag är en drömmare och har hopplöst lätt att vältra mig i minnen och nostalgi. När jag skriver så går jag på instinkt och magkänsla, det jag vill säga skriver jag. Nu när skivan är färdig är det enklare att se låtarna som en helhet. Många texter beskriver ett sökande, små nedslag i barndomen och uppväxten och i mitt vuxna liv. Man är på väg någonstans, men vet inte riktigt vart. Man kan bara hoppas att man hittar rätt. Jag är väldigt lycklig där jag är just nu, skivan beskriver på många sätt vägen hit, säger Stiko Per.

Artikeltaggar

Dalarnas länFolkmusikMusikPeter LeMarcVandring

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.