Behåll den egna kontrollen

Signerat
PUBLICERAD:
Mer på disk.
Foto: Jae C. Hong, Jae C Hong/AP

Jag vet att jag brukar tjata om det, men jag tycker att det är viktigt att själv behålla äganderätten och kontrollen över de media jag konsumerar – böcker, filmer och tv-serier. Visst kan det kännas bekvämt med olika streamingtjänster, men där är du utlämnad på nåder åt andra om sändningsrättigheter skulle upphöra eller om de som äger tjänsterna får för sig att censurera, ändra och ta bort innehåll.

Man kan tycka vad man vill om Trump, men att retroaktivt redigera bort en gammal cameo-roll i filmen Ensam hemma 2 är ju historieförfalskning i Orwells anda. Var slutar detta? Men äger du en egen fysisk kopia av filmen så påverkas ju inte det. Så behåll dina böcker och skivor och skaffa gärna fler.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.