Hoppa till huvudinnehållet

Många vägarbeten ger trafikproppar i Karlstad

Publicerad:
Reporter Christer Wik
Christer Wik
christer.wik@nwt.se
Delar av Sjömansgatan i Viken är helt avstängd för all trafik på grund av ombyggnad. Det är ett av flera större vägarbeten i Karlstad för närvarande.
Delar av Sjömansgatan i Viken är helt avstängd för all trafik på grund av ombyggnad. Det är ett av flera större vägarbeten i Karlstad för närvarande. Foto: Lisa Olaison

Ombyggnader av vägar, förberedelser för nya bostadsprojekt och byten VA-ledningar gör att flera gator i Karlstad just nu är avstängda.

Det leder till omledning av trafiken och en del köer. Här berättar vi om de största trafikpropparna.

Många större infrastrukturarbeten pågår i Karlstad för närvarande och det påverkar trafiken.

Det projekt som berör flest trafikanter är nog avstängningen av Jungmansgatan och delar av Sjömansgatan i Viken. Som NWT har berättat beror detta på ombyggnaden av gatorna i samband med skapandet av Vikenförbindelsen.

Jungmansgatan ska öppnas igen den 26 mars medan Sjömansgatan kommer att vara helt avstängd mellan korsningen med Konduktörsgatan och korsningen med Hööksgatan till i mitten av februari. Omkörning sker via Vikengatan.

Nya rondeller

Hela Sjömansgatan beräknas stå klar i vår, men det blir fortsatta störningar senare i år i området eftersom det ska byggas rondeller i korsningen med Hööksgatan och i korsningen Jungmansgatan-Kvarnbergsgatan-Vikengatan.

Längs den södra delen av Rudsvägen pågår det VA-arbeten inför byggandet av Sundsta torg.
Längs den södra delen av Rudsvägen pågår det VA-arbeten inför byggandet av Sundsta torg. Foto: Lisa Olaison

Ett annat vältrafikerat vägavsnitt som är helt avstängt är den södra delen av Rudsvägen. Det är delen mellan strax söder om Hagaborgsgatan och strax norr om Svarvaregatan.

Även Ringervägen mellan Drottning Kristinas väg och Rudsvägen är avstängd. Orsaken till detta är VA-arbeten inför byggandet av bostadsprojektet Sundsta torg. Omkörning sker främst via Sundstavägen. Där går även bussarna tillfälligt som annars kör längs Rudsvägen.

Nu pågår den sista etappen i bytet av VA-ledningar på Råtorp. Här är bland annat delar av Ringgatan avstängd.
Nu pågår den sista etappen i bytet av VA-ledningar på Råtorp. Här är bland annat delar av Ringgatan avstängd. Foto: Lisa Olaison

Ett stort vägarbete sker också på Råtorp. Där genomförs den sista etappen av bytet av ett större antal gamla VA-ledningar. Där påverkas just nu främst Ringgatan och Älvåkersgatan. Vägarbetet kommer pågå under hela 2021 och trafiken leds om via sidogator.

Lite trångt att ta sig fram är det längs Trädgårdsgatan i Viken där godsmagasinet rivs och längs Skoghallsvägen i Knappstad stängs vägen ibland på grund av sprängningsarbeten.

Stor förståelse

– Jag tycker folk har stor förståelse för de arbeten som pågår. De sker ju under begränsad tid. Oftast har de möjlighet att välja andra vägar och det informerar vi om, säger Petter Tågerud, trafikhandläggare på Karlstads kommun.

karlstad.se berättar kommunen om pågående vägarbeten och trafikstörningar.

Artikeltaggar

KarlstadKarlstads kommunPetter TågerudTrafik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.