Hoppa till huvudinnehållet

Bra mäklarår i Sunne: "Stort intresse för alla typer av fastigheter“

Publicerad:
Victoria Håkansson driver Svensk Fastighetsförmedlings kontor i Sunne.
Victoria Håkansson driver Svensk Fastighetsförmedlings kontor i Sunne. Foto: Caroline Mattsson

Bra omsättning och stor efterfrågan. Så summerar Victoria Håkansson hur 2020 var för Sunne Fastighetsförmedlings kontor i Sunne.

- Det har varit ett jättebra år med stort intresse för alla typer av bostäder. Speciellt gårdar utanför Sunne, berättar hon.

Victoria berättar att det blev en liten dipp just när corona-pandemin startade i mars och att det även var lite lugnare under april.

- Vi fortsatte sälja men affärerna tog lite längre tid. Vi valde att ställa om till fler digitala visningar och när vi väl hade visningar, begränsade vi antalet personer. Det gjorde att vi fick bättre kontakt med kunderna och det har varit positivt. Från slutet av april och framåt var det hektiskt och vi jobbade jättemycket. Eftersom efterfrågan ökade, omsatte vi objekten så snabbt att kunderna upplevde att utbudet minskade. Men i själva verket ökade försäljningen och vi tog marknadsandelar under året, berättar hon.

Gårdar utanför Sunne är det som intresset varit extra stort för.

- Jag tror det beror på att folk stannat hemma mer på grund av corona-pandemin. Min tro och förhoppning är att vi framöver kommer att semestra mer i Sverige och härhemma i Sunne. Överlag tror jag folk vill mer ut på landsbygden. Det hör jag från kollegor i Stockholm, att många tycker det blir för trångt i städerna och vill ut i ytterområdena, berättar hon.

Januari 2021 är snart slut och för Victoria rullar arbetet på som under 2020.

- Corona-pandemin kommer att hålla i sig ett tag så vi vill uppmana de som vill sälja att höra av sig till oss i god tid så att vi kan förbereda för en bra försäljning. Även köpare kan höra av sig eftersom många objekt säljs innan de ens kommer ut på marknaden.

Ett av Svensk Fastighetsförmedlings Sunnekontors mest klickade objekt var Åmbergs prästgård.
Ett av Svensk Fastighetsförmedlings Sunnekontors mest klickade objekt var Åmbergs prästgård. Foto: Husfoto

Ett av de objekt som Victoria sålt under 2020 och som sticker ut från mängden är Åmbergs prästgård som blev ett av Sunnekontorets mest klickade objekt under året.

– Där var intresset väldigt stort. Objektet delades många gånger på Facebook och fick därmed stor spridning. Det är ju en speciell gård som är omnämnd i Gösta Berlings saga. I regel tar försäljningen av en lite dyrare fastighet längre tid. Men i detta fall såldes den redan efter första visningen, och det är inte så jättevanligt, konstaterar Victoria Håkansson.

Artikeltaggar

FacebookNyheterSunneSvensk fastighetsförmedlingVictoria Håkansson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.