38 år vid ratten – aldrig sett en sämre väg

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Insändarskribenten har kritiska synpunkter på vägen mellan Hagfors och Filipstad. Bilden är från en annan väg som åtminstone på bilden ser något bättre ut än vad insändarskribenten beskriver.
Foto: Mats Andersson/TT
Körde vägen mellan Hagfors till Filipstad. Och jag har aldrig sett på maken till uruselt, obefintligt, eftersatt vägunderhåll. Från Geijersholm till Gumhöjden var vägen inte bra men dräglig, de fanns två asfaltspår att försöka hålla sig i så gott de gick.

Men från Gumhöjden ända förbi Nordmark finns inget som ens är värt ordet vägunderhåll. Och nu pratar vi om en riksväg, en livsnerv mellan två centralorter .

Stenhård, valkig, tillkörd, packad blötsnö som gör att vägbanan mer liknar en dålig tvättbräda än en riksväg. Inte ett enda gruskorn.

Den entreprenören, vägmästaren, väghållaren borde bytas ut med omedelbar verkan. Kompetensen fattas ju onekligen!

Hur kan man missköta en väg så?

Körde sträckan idag med lastbil och släp i 60 kilometer. Fortare än så gick det inte att köra.

Någonstans på skogen släpper bilen greppet om tvättbrädan och drar ner mot vänster dike, i backspegeln såg jag släpet fara runt som en kälke efter.

Att bromsa i de läget är som att skriva under sin egen dödsdom, de är bara att försöka styra upp bilen så gott de går och hoppas på de bästa och att man ingen möter..Måste

Tillägga att jag har bra vintermönster på både fram och drivhjul. Och med 38 år bakom lastbilsratten har jag varit med om många dåliga vägar men den här sträckan tog första pris.

Se för fan till och skärpa er med underhållet innan de sker dödsolyckor, de är ni medskyldiga till i så fall.

Nollvisionen har fått en ny innebörd för mig. De handlar inte om förolyckade i trafiken utan noll pengar till vägskötsel!

Googla på ordet vägskrapa, bara ett hett tips!

En som fick rejäl puls idag

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.