Yasins styrkebesked

Musik
PUBLICERAD:

Yasin

Del två
(Yasin)

Han har varit omtalad senaste veckorna, den unge Yasin. Jag har ingen som helst lust att kasta mig in i den där debatten, dock. Överlag är jag kroniskt ointresserad av artister som privatpersoner. Jag skiljer helst på dem och det de skapar, så gott det går. Det är väl därför jag alltjämt till exempel kan lyssna på Phil Spectors musik med stor behållning.

Yasin fortsätter att berätta om livet på samhällets baksida, och Del två är ett klart steg upp från den något ojämna skivan More to life. Den karga berättelsen om våldet på gatan i Mitt Notre Dame sticker ut, särskilt textmässigt. Svängigast och mest underhållande är Brush it off. Yasin är alltjämt en stark röst i hip hop-Sverige. Det kan ni tycka vad ni vill om, men så är det.

Bästa låt: Mitt Notre Dame

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.