Tribulation skapar det oväntade inom det förväntade

Musik
PUBLICERAD:
Foto: Ester Segarra

Tribulation

Where the Gloom Becomes Sound
(Century Media)

Förr i tiden under åren innan Internet och den obegränsade tillgången till streamad musik medföljde varje albumsläpp en olidlig längtan – en nerv som idag är lite mer trubbig. Arvikas Tribulation tillhör dock ett av banden som fortfarande skapar befogad nerv, även via ett digitalt recensionspaket.

Kvartetten har en förmåga att skapa det oväntade inom det förväntade. På debutalbumet The Horror fick vi death metal för att tolv år senare handla om en unik metalhybrid med större svängrum men med en dna-sträng som inte går att ta miste på.

Albumet känns som en dans med döden över tio akter där varje del är logiskt sammankopplad med sin låtgranne och med en artistisk arkitektur som spetsar mina sinnen. Tribulation fortsätter att måla med de stämningstriggande cineastiska penslarna, filminslag som skapar en ovärderlig stämning till ett redan kittlande uttryck. Missa inte detta mästerverk och samtidigt vill jag tacka svårersättliga Jonathan Hultén som har valt att lämna bandet.

Bästa låt: In remembrance

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.