Hoppa till huvudinnehållet

Spelrecension: Turrican Flashback - En actionexplosion från förr

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Spelhistorien är inte jämlik. Många spel har legat i decennier på spelmediets elefantkyrkogård, utan några egentliga sätt att spela dem annat än på originalhårdvara. Andra spel, även en del rätt usla sådana, får förstås nysläpp mest hela tiden.

Det är förstås naturligt att välmående och stora företag kan ge ut sina gamla spel igen utan problem, medan gott om andra gamla spel ligger i ett limbo och skvalpar år ut och år in. De fantastiska Turrican-spelen till Amiga är en sådan serie som aldrig fått något nysläpp, trots att det är några av historiens allra bästa plattformsactionspel. Förrän nu.

Turrican Flashback är långt ifrån komplett, tyvärr. Jag hade gärna sett en större samling där fler spel får plats, men det vi får här är fyra fantastiska spel. Främst de två första Amiga-spelen, och så Super Turrican och Mega Turrican, som släpptes till Super Nintendo och Megadrive respektive. Från början skulle det släppas två samlingar, så resten av serien kanske dyker upp i en andra samling vad det lider, men det känns snålt att inte knö in allt i ett paket.

Spelrecension: Planera de perfekta virtuella morden

Min kritik rinner dock av mig så snart jag börjar spela Turrican 2 och hör den där fullständigt knäckande musiken. Det var alldeles för längesedan jag spelade den här klassikern, och den sjuka svårighetsgraden lättas lite av att du nu kan både spara och spola tillbaka. Det är ett väldigt välkommet och kärt återseende av en oumbärlig actionrökare, även om samlingen som sådan är lite tunn.

Artikeltaggar

NintendoRecensionSpel