Haukeland ordnade historisk Djurgårdsförlust: “Var ganska överlägsna”

Publicerad:
Henrik Haukeland stoppade samtliga puckar mot Djurgården, andra gången i FBK-tröjan som han står för den bedriften. Foto: ANDREAS L ERIKSSON

Henrik Haukeland hade hållit en nolla i FBK-dressen tidigare, hemma mot Djurgården i november.

Under torsdagen höll han sin andra.

– Det har stämt bra mot Djurgården, säger han.

Det blev seger på Hovet. FBK ristade in Djurgårdens sjätte raka hemmaförlust, den sämsta noteringen någonsin i klubbens snart hundraåriga hockeyhistoria.

En stor anledning till det: Henrik Haukeland.

Den norske målmannen stoppade samtliga 26 Djurgårdsförsök.

– Jag har börjat känna mig bättre och bättre efter jul. Hoppas att jag kan fortsätta spela bra resten av säsongen, säger han i Cmore.

Färjestad må ha haft merparten av de absolut farligaste lägena, men när Djurgården bet sig fast i FBK-zonen och lyckades komma igenom fick Haukeland det hett kring öronen och svarade för ett par kvalificerade räddningar.

– Vi var ganska överlägsna första 30, men de kom lite mer på slutet. Det gäller att hålla sig varm i kläderna så att man är med hela tiden.

Nollan hölls och det var hans andra i FBK-tröjan, och andra mot just stockholmarna.

– Det har stämt bra mot Djurgården, men det är nog bara tillfälligheter.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrHenrik HaukelandIshockey

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare