Arlo Parks skänker solstänk i vardagen

Musik
PUBLICERAD:
Trots tunga ämnen som psykisk ohälsa är Arlo Parks album en ljusglimt.
Foto: Alexandra Waespi

Arlo Parks

Collapsed in Sunbeams
(Transgressive)

Du måste lita på hur du känner inombords och sedan skina. Orden, fritt översatta, kommer från singer-songwritern och poeten Arlo Parks.

Hon har förmågan att iaktta mörkret i vardagen, lyfta det och vrida det tills ljuset kommer in.

Black Dog handlar om psykisk ohälsa och förklarar på ett enkelt men poetiskt sätt hur orättvis den psykiska ohälsan är och berör även hur svårt det är att stå bredvid och maktlöst se på. Trots sitt tunga tema är den hoppfull. Ljudbilden lockar med mjukt trumbeat och svängiga gitarrslingor.

Parks verkar på det sättet inspirerad av 90-talets indievåg med till exempel Massive Attack, Morcheeba och Portishead. Caroline, som skulle kunna blivit klyschig om ett bråkande par, har en oemotståndlig refräng som delar sig i stämmor. Välgjort, spännande och rent ut sagt imponerande.

Bästa låt: Black Dog

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.