Hoppa till huvudinnehållet

1,9 tjänster tas bort inom kulturen i Sunne: “Vi ska göra allt vi kan”

Publicerad:
Nu är det klart att en tjänst tas bort på biblioteket i Sunne och att 0,9 tjänster försvinner inom Kulturskolan.
Nu är det klart att en tjänst tas bort på biblioteket i Sunne och att 0,9 tjänster försvinner inom Kulturskolan. Foto: Bengt Krönström

Nu är det klart hur personalneddragningarna ser ut inom kultursektorn i Sunne kommun. 1,9 tjänster tas bort. En på biblioteket och 0,9 inom Kulturskolan.

– Vi ska göra allt vi kan för att hantera situationen på ett bra sätt, säger Per Branzén, kultur- och näringslivschef.

Neddragningarna sätter ofrånkomligen spår i de verksamheter som berörs.

– Man önskar ju att man slapp säga upp duktiga medarbetare, men de här 1,9 tjänsterna ingår i besparingarna inom Samhällsbyggnad och kommunens totala sparpaket på 35 tjänster för att få en budget i balans, säger Per Branzén.

Neddragningen av en tjänst på biblioteket träder i kraft under sommaren. På grund av långa uppsägningstider kommer förändringarna inom Kulturskolan inte att träda i kraft förrän under 2022.

– Jag kommer att vara väldigt närvarande på Kulturskolan framöver. Vi har möten varje vecka om hur vi ska jobba framåt. Vi ska försöka göra allt vi kan för att det ska ska bli så få effekter som möjligt för elever och föräldrar, säger Per Branzén.

Artikeltaggar

KulturskolanNyheterSunne

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.