Hoppa till huvudinnehållet

Den elastiska midjans tid är förbi

Publicerad:
2020 var den elastiska midjans år. Blir 2021 året då vi tar oss ur mjukisbyxorna lite oftare?
2020 var den elastiska midjans år. Blir 2021 året då vi tar oss ur mjukisbyxorna lite oftare? Foto: Ingvar Karmhed / SvD / TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det rör på sig. Arbete & Ekonomi har hoppat in i Värmlands Affärers kostym och två bilagor har blivit en. Och i årets första nummer av tio är temat just rörelse.

Vi pratar med folk som brutit upp, flyttat, testat nytt, klättrat och tagit sig framåt – och folk som fått backa när omständigheterna knövlat till det.

Ekonomen D’amour Nordkvist tog sig från Rwanda till Sverige via Kina och läkaren Eleni Kanari lämnade Grekland till fördel för Uddeholm. För bolaget The We Talk, ledaren Marie Morin och entreprenören Jennie Jonsson har det stadigt rört sig uppåt och framåt. Men för Ny i Värmland blev det en bakåtrörelse i fjol när det blev svårare att ta sig till länet.

Experter siar om hur vi kommer bo framöver och på Bovieran i Karlstad berättar invånarna om hur det är att bo i “framtidens boende”. I Säffle har ett gäng ingenjörer satt nya hjul i rullning efter att CCI valt att lämna staden och i Sunne är Karl & Moa på väg mot nya höjder. I Lesjöfors och Edsvalla har Peter och Malin bytt yrken och på Hammarö tipsar Annelie Jansson om lyckade steg till en bostadskarriär.

Själv siktar jag mest på att ta mig ur mysbyxorna och lämna hemmakontoret lite oftare under 2021. Måtte den elastiska midjans tid snart vara förbi, hur bekväm den än är.

Minskad ensamhet på Bovieran: "Aldrig druckit så mycket kaffe som nu"De startade spelbolaget The We Talk – vad hände sen?Läkaren Eleni, 54, lämnade Grekland: "Vårdcentralen här är fantastisk"D'amour Nordkvist om krig, Ikea och hållbar integration

Artikeltaggar

BefolkningDistansarbeteEdsvallaGreklandHammaröKarlstadKinaKrönikorLesjöforsRwandaSäffleSunne