Ikea stoppar knäckebröd

PUBLICERAD:
Ikeas varuhus i Kungens Kurva. Arkivbild.
Foto: Jessica Gow/TT
Ikea stoppar försäljningen av sin produkt Knäckebröd Flerkorn i Sverige och ett flertal länder. Detta efter att spår efter ett bekämpningsmedel hittats i sesamfröna i en liten del av sortimentet. Säljstoppet infördes redan den 18 december.

– Det är okej att konsumera knäckebrödet, säljstoppet har vi infört som en ren försiktighetsåtgärd efter samråd med myndigheter, säger Sandra Jakob, presskontakt Ikea Sverige, till TT.

Knäckebrödet kommer att plockas bort från varuhusen och kunder som köpt varan kan få pengarna tillbaka. Sandra Jakob betonar dock att det är helt ofarligt att äta.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.