BIK-kaptenen målskytt i sin 500:e grundseriematch

Publicerad:
Mikael “Daggen” Eriksson. Foto: Idrottsfoto.com

Mikael "Daggen" Eriksson gjorde sin 500:e grundseriematch i hockeyallsvenskan och vilket jubileum det blev. Kaptenen blev målskytt när BIK tog sjunde raka.

– Det var skönt. Jag tränade på skottet på uppvärmningen, säger Daggen med ett skratt.

Juel glänste igen: “Seriens bästa målvakt just nu – det är inget snack”Dramatik i slutsekunderna – men BIK höll undan till ny seger

BIK ledde, tack vare ett läckert solomål från egen zon av Gustaf Franzén, med 1–0 efter första perioden av söndagens "returmatch".

Spelmässigt var dock Kristianstad hetare i första och 5.14 in i andra var BIK i rejäl brygga.

Johan Larsson åkte på då en tvåa för tripping, vilket betydde 1.03 i spel fem mot tre för BIK.

Men i stället för kvittering slutade utvisningarna med bortajubel. Målskytten Franzén bröt pucken i försvarszon efter att första utvisningen klarats av och Daggen satte fart mot mål.

– Jäkligt bra av "Frasse" som uppfattade att jag hade läge att gå.

Franzén vallade pucken via sargen. Daggen trampade förbi Kristianstads "sista spelare", hann i kapp pucken vid slottet, vände till forehand och sköt 2–0.

"Rolig milstolpe"

Jumbon kom tillbaka från 0–2-smällen och pressade, när Daggen satt i utvisningsbåset, hårt för en kvittering i slutminuten.

Lagkaptenen fick dock behålla en av hjälterollerna i sin 500:e grundseriematch.

Daggen gjorde tre matcher som utlånad från Växjö till Troja-Ljungby 2012–2013. Resterande 497 matcher har han gjort för moderklubben BIK.

– Det är en rolig milstolpe. Jag har haft några skavanker genom åren, men det är inte så många som har gjort fler matcher för BIK (sex spelare) och det känns kul.

31 av 33 möjliga poäng

Daggens sjunde för säsongen betydde dessutom nytt personligt målrekord i hockeyallsvenskan.

– Men framför allt var det skönt och jäkligt starkt att åka ner hit och vinna båda matcherna. Kristianstad krigar verkligen för alla poäng och i dag vann vi för att vi krigade ännu mer.

BIK har bytt en ojämn första säsongshalva mot 31 av 33 möjliga poäng i de elva senaste matcherna.

Går ni upp i år?

– Jag tänkte säga det förut, att jag hoppas att det inte blir så många fler hockeyallsvenska matcher för mig snart... Vi är med i toppen och målet är så klart att gå upp, att spela i SHL. Det är små marginaler, men vi spelar mycket mer likt slutspelshockey nu och det har varit vägvinnande.

Kristianstad–BIK 1–2 (söndag)

Första: 0–1 (11.11) Gustaf Franzén.

Andra: 0–2 (6.52) Mikael Eriksson (Gustaf Franzén) spel fyra mot fem.

Tredje: 1–2 (7.01) Acke Ringström (Viktor Wahlden, Gustav Willman Borvik).

Skott: 29–22 (10–4, 5–11, 14–7).

Utv, Kristianstad: 2x2. BIK Karlskoga: 5x2.

Artikeltaggar

BIK KarlskogaIshockeyKristianstadMikael "Daggen" Eriksson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare