Fabricius hyllad i 1 000:e matchen

Ishockey
PUBLICERAD:
Karl Fabricius har nu spelat 1 000 matcher i SHL. Arkivbild.
Foto: Pär Bäckström / TT
Ishockey (TT)
Karl Fabricius är blott tredje spelare att nå 1 000 matcher i SHL.
Inför lördagens toppmatch i Ängelholm hyllades 38-åringen och fick ta emot pris av tidigare lagkompisen; Rögles sportchef Chris Abbott.
– Jag måste säga tack till Rögle som uppmärksammade det. Det värmde, säger jubilaren.

Efter matchen berättade Luleås Fabricius om hälsningarna från Jan Sandström och Roger Åkerström som båda hört av sig under matchdagen.

– Jag var rumskamrat med Janne under många år, och har ju en bra bit kvar till honom. Jag funderar inte på hur många matcher jag spelat.

Bara Sandström (1 047) och David Petrasek (1 018) har inräknat både slutspel och grundserie spelat fler matcher i den svenska högstaligan än Karl Fabricius.

TT: Det blir ett par-trehundra matcher till?

– Det blir inte tusen till. Blicken ligger ganska kort framför mig, och just nu tänker jag bara att vi vill stå högst upp när vi summerar 2021.

Någon seger fick han dock inte fira tusen med. Rögles Anton Bengtsson avgjorde för serieledaren när bara halvminuten återstod av förlängningen.

– Det är surt, vi skapar bra med chanser men får inte riktigt in pucken. Efter att vi dödar deras powerplay så tycker jag vi är det bättre laget, säger Fabricius:

– Trots att vi har tre raka förluster så har vi tagit poäng och jag tycker vi ska ha hög svansföring och inte ändra speciellt mycket, vi är lite ineffektiva just nu.

Martin Hardenberger/TT

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.