Hoppa till huvudinnehållet

Sven-Erik-statyn ska få belysning - när det våras

Publicerad:
Sven-Erik Magnusson-statyn, skapad av Assa Kauppi, invigdes i höstas. Till våren ska en gångväg anläggas till statyn och då ska den även få belysning.
Sven-Erik Magnusson-statyn, skapad av Assa Kauppi, invigdes i höstas. Till våren ska en gångväg anläggas till statyn och då ska den även få belysning. Foto: Lena Richardson

Sven-Erik Magnusson-statyn på Sandgrundsudden kommer att få belysning. Det lovar kommunens projektledare för konst, efter ett medborgarförslag.

Förslaget skickades in till kommunen av en privatperson, som tyckte att den nya statyn behöver ljussättas, så att den syns även under kvällar, höst och vinter.

“Jag föreslår en strålkastare /spotlight vilket anknyter till artistkarriären”, skrev han i e-förslaget, som legat ute för omröstning en tid.

Nu visar det sig att förslagsställaren, oavsett hur många andra invånare som skrev på hans förslag, kommer att bli bönhörd. Det var redan planerat:

“Det är självklart så att skulpturen till minne av Sven-Erik Magnusson ska få belysning men tyvärr hade vi inte möjlighet att sätta upp den direkt. Då beslutades att det skulle göras i samband med att vi anlägger gångväg upp till skulpturen i vår”, skriver Ingela Wessmark, projektledare konst på kultur- och fritidsförvaltningen, i ett svar till förslagsställaren.

Hon berättar också i svaret att kommunens belysningsansvarige har tittat på hur belysningen ska utformas för att det ska bli bra ljus “från de flesta håll och inga konstiga skuggor”.

Även konstnären som skapat statyn, Assa Kauppi, har varit med i diskussionen om ljussättningen.

Hon skulpterade Värmlands folkkäraste: "Läskigt"Invigningen av Sven-Erik Magnusson-statyn blir digital

Artikeltaggar

Assa KauppiIngela WessmarkKarlstadKonstKonstverkMedborgarförslagNyheterSandgrundsuddenSven-Erik MagnussonSven-Ingvars

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.