Ny årgång i över 180 butiker

Mat & dryck
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Än en gång är det lockdown i Sydafrika. Utegångsförbud råder på kvällar och nätter. All form av inhemsk alkoholförsäljning är förbjuden. Export är tack och tillåtet och där kan vi hjälpa till.

Sydafrikas vinindustri är fortfarande ung och därför bräcklig. Så stötta om du kan. Köp ett billigt vin. Köpt ett dyrt. Vin från en stor firma, eller en liten. Mousserande, rött eller vitt. Eller varför inte sött? Sydafrika har allt. Veckans tips är ett uppfriskande vitt vin som finns i fast sortiment. Det kommer från den relativt stora firman Boschendal, som är kända för både stilla och mousserande viner. De har ett stort hållbarhetsarbete och flera av vinerna har en etiskt märkning. Nya årgången av Boschendal 1685 Chardonnay hittar ni i över 180 butiker. Det är en klassisk chardonnay med livliga syror, en skopa rostade nötter, fin rondör och friska smaker av lime, grapefrukt och citrusskal. Bara bra energi i glaset - precis vad som behövs nu!

Boschendal 1685 Chardonnay 2019

Vinet: Boschendal 1685 Chardonnay 2019

Nr: 6299, fast sortiment

Druvor: 100 % chardonnay

Pris: 115 kr

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.