Här är etablerade klädbutiken som öppnar i Peak Performance gamla lokal

Publicerad:
Nu ska lokalen målas om och inredas innan den planerade öppningen i slutet av mars. Foto: Helena Karlsson

I Peak Performance gamla lokal på Västra Torggatan i Karlstad flyttar nu den i Sunne redan etablerade klädbutiken Garderob in.

– Nyp mig i armen-känsla, enligt chefen Lena Schullström.

Pandemins effekter på det lokala näringslivet går inte att blunda för. Butiker och restauranger får nu lämna sina lokaler och skyltfönster töms. Men det finns de som vågar satsa.

Klädbutiken Garderob med tre våningar i Sunne har sedan en tid tillbaka även haft en popup-butik i det som tidigare var CGC i korsningen av Drottninggatan och Västra Torggatan. I februari lämnar Garderob sin popup-butik för att satsa större.

– Man har ju velat fram och tillbaka nu i pandemin, satsa eller avvakta, men man ska aldrig bromsa i en uppförsbacke, säger Lena Schullström.

Hon hoppas och tror att det snart är över, då kommer folk att ge sig ner på stan igen.

– Det finns ett uppdämt behov av att träffa folk, komma ut och att faktiskt få känna och klämma på produkterna, när det här är över kommer det att blomstra igen.

Förhoppningen är att butiken ska kunna slå upp dörrarna i slutet av mars.

Emma Fransson i personalen väljer väggfärg till den nya lokalen.
Emma Fransson i personalen väljer väggfärg till den nya lokalen. Foto: privat

Tänka om

Under pandemin har butiken i Sunne, som är inne på sitt 17:e år, klarat sig förhållandevis bra. Hemleveranser av kläder och möjligheten att boka hela butiken för sig själv har gjort det möjligt för fler att shoppa utan att utsätta sig för risker.

– Man har ju tvingats att tänka om. Personal shopper-konceptet är absolut någonting som kommer följa med även till butiken i Karlstad.

Lena Schullström i Garderobs popup-butik i Karlstad.
Lena Schullström i Garderobs popup-butik i Karlstad. Foto: Dan Enwall

En levande stad

Lena Schullström tror också att pandemin har fått folk att inse värdet av att ha en levande stad.

– Nu när skyltfönster inte längre lever har nog många tänkt till, vad är det som händer? Det här är ju inte alls kul. Kanske inser man nu hur viktigt det är med en levande stad.

Artikeltaggar

ButikerKläderNyheterPop-up butikShoppingVästra Torggatan

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare