Succé för Hagfors presentkort

Publicerad:

Hela Hagfors presentkort har blivit en försäljningssuccé. Nu planerar nya näringslivsföreningen Hela Hagfors för en digital e-handelsplats.

Lars Sätterberg, utvecklingschef,  Lennarth Larsson, ordförande Hela Hagfors Näringslivsförening, Magnus Gerke Euronics, Peter Törnqvist, projektledare Hagfors kommun, Jens Fischerkommunalråd
Lars Sätterberg, utvecklingschef, Lennarth Larsson, ordförande Hela Hagfors Näringslivsförening, Magnus Gerke Euronics, Peter Törnqvist, projektledare Hagfors kommun, Jens Fischerkommunalråd Foto: Pia Holmström

Presentkortet som gäller hela Hagfors kommun gäller hos ett 40-tal näringsidkare som gått med i föreningen.

– Vi har haft en fantastisk början. Vi sålde våra första presentkort den 21 juli när Uddeholm köpte personalgåvor i form av presentkort av oss.Fram till och med den 31 december har vi sålt presentkort för 2,5 miljoner, säger Peter Törnqvist, projektledare, Hagfors kommun.

Bara under december månad såldes presentkort för 1,4 miljoner.

Presentkorten går att köpa på Euronics i Ekshärad och Norbergs kläder i Hagfors. Det går också att köpa presentkortet via hemsidan Hela Hagfors.

Lokala företag har också gått in som sponsorer och samarbetspartners i Hela Hagfors.

– Det är också pengar som ska användas på olika sätt för att öka upplevelsen och attraktiviteten i tätorterna. Det kan vara enskilda evenemang och andra satsningar som ska göra att folk ska tycka det är trevligt att gå ut i våra tätorter, säger Lars Sätterberg, utvecklingschef.

Lennarth Larsson är ordförande i Hela Hagfors.

– Vi kommer att uppvakta även andra stödgivare som Alfastiftelsen för att kunna ta nästa steg i utvecklingen som är en lokal digital handelsplats, säger han.

Peter Törnqvist utvecklar detta ytterligare.

– En lokal e-handelsplats är ett mål som vi har. Det är också viktigt i så fall att presentkortet kan använda i den e-handelsplatsen.

Hur långt har ni kommit i arbetet för att få till en lokal e-handelsplats?

– Vi har två aktörer som vi kollar på. Vi vill ta den lokala handeln till internethandeln som är stor idag.Torsby har startat ett e-handelsprojekt som pilotprojekt som utvärderas, så naturligtvis kollar vi på det, säger Peter Thörnqvist.

Kommunalrådet Jens Fischer (OR) är också han nöjd med Hela Hagfors satsning.

– Det är glädjande. Det är viktigt för en levande kommun att handeln finns. Jag är mer än nöjd med det som skett hittills.

Artikeltaggar

Hagfors kommunJens FischerLars SätterbergLennarth LarssonNäringslivPeter Törnqvist

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare