Moderaterna: “Krögarna vill ha helstängt”

Publicerad:
Marléne Lund Kopparklint (M) Foto: NWT Arkiv

Moderaterna i Karlstad kritiserar Socialdemokraterna för hanteringen av pandemirestriktionerna. “Regeringen har nästintill har hittat ett kryphål för att slippa betala ut stöd”, säger Magnus Resare (M).

Stoppet för alkoholservering efter kl 20 är förlängt till den 7 februari. Vid ett möte mellan flera av Karlstads krögare och politiker i måndags beskrev krögarna sin situation och förklarade att det snart inte går längre. Anledningen är framförallt uteblivna statliga stöd samt serveringsstoppet, som de menar är att likställa med näringsförbud

– Krögarna fick den raka frågan om de hellre ville se en nedstängning med stöd i den nya pandemilagen än att fortsätta få ha öppet under begränsade former och svaret var entydigt ja, säger Magnus Resare (M) i ett pressmeddelande.

– Pandemilagen är konstruerad så att stöd kan betalas ut när en verksamhet tvingas stänga på grund av den. Genom att inte använda pandemilagen, men samtidigt agera på ett sätt som leder till samma effekt, verkar det som att regeringen nästintill har hittat ett kryphål för att slippa betala ut stöd, fortsätter Resare (M).

Fråga till ministern

– Den 18 december sa finansminister Magdalena Andersson (S) att hon inom kort skulle ordna extra stöd. Därefter har ingenting hänt. Jag har ställt en skriftlig fråga till finansministern om vad som egentligen händer med det. Det duger inte att lova en sådan sak, åka på jullov och sedan inte återkomma mitt under en svår kris, säger Marléne Lund Kopparklint (M) i pressmeddelandet.

– Något jag inte förstår är varför Socialdemokraterna frågade om krögarna hellre ville se en nedstängning enligt pandemilagen och sedan gör tvärtom när de får ett tydligt ja. Speciellt med tanke på att branschföreträdare i resten av Sverige nu uttrycker precis samma sak, säger Marléne Lund Kopparklint (M).

Artikeltaggar

CoronavirusetKarlstadKrogarMagnus ResareMarléne Lund KopparklintModeraternaNäringslivPolitikSocialdemokraterna

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare