Lös skolbygget

Ledare
PUBLICERAD:
Dyrka upp låsningarna kring KTIC.
Foto: Ingrid Ramberg

Turerna kring gymnasiebygget KTIC (Kristinehamns teknik- och innovationscenter) har varit många och det har varit ett sorgligt skådespel. Kommunen har skyllt på byggföretaget Noctor, som i sin tur har skyllt på kommunen. Förtroendet mellan parterna har varit noll, och inget har hänt. Skolan står fortfarande oanvänd, och risken är att det blir så till någon gång nästa år.

Bygget underkändes i slutbesiktningen men sedan gav överbesiktningsnämnden tummen upp. Kristinehamns kommun står dock på sig. Felen måste åtgärdas.

Det är inte lätt att bena ut skuldfrågan, men nu har det gått så långt att det är mindre intressant. Det kostar också att inte använda skolan. Parterna måste komma över det bristande förtroendet och prata seriöst med varandra för att komma vidare. Det finns nu tecken på att man börjat inse det. Ett antal försäkringar har tecknats och byggföretaget har börjat åtgärda brister. Fortsätt så och lös problemet så att skolan kan öppna så snart som möjligt.

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje. Nya Wermlands-Tidningens politiska etikett är konservativ.