James Yorkstons upplyftande vemod

Skivor
PUBLICERAD:

James Yorkston and The Second Hand Orchestra

The wide, wide river
(Domino)

Det är kanske inte helt väntat att den poetiska visksångaren James Yorkston samarbetar med den experimentsugne, musikaliskt utåtriktade Karl-Jonas Winqvist och hans band. Men jag är väldigt glad att deras vänskap har lett till den här underbart upplyftande lilla skivan, som med små, försiktiga medel lyckas sträcka sig mycket högre upp i den musikaliska stratosfären än de flesta band som tar i från tårna.

Som alltid är Yorkston dessutom en förträfflig berättare, och hans finstämda historier lyfts ännu lite högre än vanligt av The Second Hand Orchestras förträffligt känsliga inramning. Det är vemodigt och bitterljuvt, men på ett sätt som ger mig luft under fötterna för en stund. Det här är musik som får mig att vilja gråta, men av glädje för en gångs skull.

Bästa låt: Struggle

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.