Hoppa till huvudinnehållet

Efter beskedet- verksamheter i Karlstad öppnas igen

Publicerad:
Karlstads kommun kan nu bland annat öppna bibliotek och kulturskolan.
Karlstads kommun kan nu bland annat öppna bibliotek och kulturskolan. Foto: Håkan Strandman

Nya rekommendationer gör att Karlstads kommun kan öppna flera verksamheter igen. Några av de dörrar som nu kan öppnas är till kulturskolan, fritidsgårdar och bibliotek.

Under torsdagen kom Regeringen och Folkhälsomyndigheten med nya besked om rekommendationer. För flera av Karlstads kommuns verksamheter innebär det att de kan öppna upp för allmänheten igen.

De senaste rekommendationerna gör det framför allt möjligt för barn och ungdomar födda 2005 och senare att återigen kunna ta del av kommunens fritidsaktiviteter.

Kulturskolan

Kulturskolans verksamhet kan från och med måndag successivt välkomna in elever i grundskoleåldern för närundervisning. Tidigare har undervisningen anpassats för att förhindra smittspridning genom exempelvis minskade grupper och uppmaningar till vårdnadshavare att inte följa med in. Dessa anpassningar kommer att fortsätta gälla.

Även samtliga bibliotek kommer att öppna på måndag, alltså Stadsbiblioteket men även biblioteken i Edsvalla, Molkom, Kronoparken, Skattkärr, Skåre, Vålberg, Våxnäs, Väse och Älvsbacka.

Ordinarie öppettider kommer att gälla men endast ett begränsat antal besökare kommer att få vistas där samtidigt. Återlämningslådor kommer att finnas utanför och takeaway-kassar kommer fortsatt att erbjudas.

Barn och ungdomar födda 2005 och senare är från och med måndag också välkomna till fritidsgårdar och parklekar som kommer att ha öppet för ett begränsat antal besökare.

Fortsatt stängt

Många verksamheter behöver dock fortfarande hålla stängt. För den skridskosugne blir det att hoppas på att temperaturerna håller sig nere för allmänhetens åkning kommer att hålla stängt på samtliga platser i kommunen.

Till och med den sjunde februari håller även idrottsanläggningar och badhus stängt för allmänheten. För elitidrott och barn födda 2005 och senare görs det dock undantag.

Enligt Karlstads kommun håller även Seniorernas hus, UNO (Ungdomens hus), Fritidsknuten och motionscentralen på Skutberget fortsatt stängt.

Artikeltaggar

BibliotekFolkhälsomyndighetenFritidsgårdarIdrottKarlstadKarlstads kommunKulturskolanNyheterRegeringenSkutbergetUno

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.