Hoppa till huvudinnehållet

Byggstart i sommar för nya sporthallen i Skåre

Publicerad:
På grusplanen mitt emot Ilandaskolan ska Skåres nya sporthall byggas. Satsningen inleds i sommar och hallen ska stå klar ett år senare. Foto: Lisa Olaison

I många år har Skåreborna väntat på att få en ny sporthall med fullmått och en läktare för tävlingsidrotten. Nu är detaljplanen klubbad och nästa vecka får hallen sitt namn.

– Byggstart blir det i sommar.

Det berättar Pernilla Kortzon, enhetschef för fastighetsprojekt på Karlstads kommun.

Framför allt handbollen och innebandyn i Skåre längtar efter en ny sporthall. Hallkapaciteten i kommunens största kransort är kraftigt begränsad.

Den 17 november vann den nya detaljplanen som ska göra hallen möjlig laga kraft efter detaljplanegranskning i september och nästa onsdag klubbar stadsbyggnadsnämnden hallens namn.

– Den kommer att heta Ilandahallen eftersom den ska ligga på grusplanen tvärs över gatan för Ilandaskolan.

– Det har länge funnits ett stort behov av en ny sporthall för föreningslivet och vi är glada att bygget snart kommer i gång, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande Erik Nilsson (KD).

Kostar 45 miljoner

Kommunen har avsatt 45 miljoner kronor i budgeten till hallprojektet.

– I februari kommer vi gå ut med upphandlingen och inleder senare detaljprojekteringen med den entreprenör som senare får uppdraget.

– Och i sommar blir det byggstart. Byggtiden är beräknad till ungefär ett år så sporthallen kommer att stå klar sommaren 2022 innan handbolls- och innebandyserierna drar i gång, säger Pernilla Kortzon.

Ilandahallen blir en likadan hall som Hultsbergshallen som stod färdig för några år sedan. Det innebär fullmått och en mindre läktare som tar en bit över 100 personer.

Artikeltaggar

Bostad och byggenErik NilssonKarlstads kommunPernilla KortzonSkåre

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.