Hoppa till huvudinnehållet

Vinst för Millmighty på V86 – trots galopp

Publicerad:
Paw Mahony gör segergest efter vinsten med Millmighty i V86-5.
Paw Mahony gör segergest efter vinsten med Millmighty i V86-5. Foto: Malin Albinsson

Det blev två värmländska vinster på V86 under onsdagskvällen.

De kom genom Millmighty och Mister Donald. Den förstnämnde vann trots en galopp och Mister Donald trots att det var den första starten sedan i mars.

Millmighty hade ett innerspår på startvolten och då de värsta motståndarna hade dubbla tillägg var Paw Mahonys taktik given.

Millmighty kunde inte hålla ut Svempa Laday den första biten men Mahony körde snabbt sin häst till ledningen. In i den sista kurvan var det ett klart försprång till Ivory di Quattro och Fabio de Pervenche, men när Mahony drog det norska huvudlaget 300 kvar blev det galopp. Millmighty tappade en del mark på det men kunde komma tillbaka och vann säkert.

Vass avslutning

I avdelningen innan hade Björn Goop vunnit med Mister Donald på Solvalla. Från sitt sjättespår bakom startbilen öppnade Mister Donald bra men han var chanslös på att komma till ledningen. Den positionen tog Armstrong Louis hand om och Mister Donald hamnade som tredje häst på innerspår.

I den positionen såg det länge mörkt ut för Björn Goops häst, men en bit in på upploppet kom luckan. I det skedet var det långt fram till Armstrong Loius men Mister Donald vann lätt efter en rapp spurt.

Det här var den första starten sedan den 25 mars för hans del.

– Han har inte varit i gång och tränat så länge men han har känts smidig och fin. Vi fick ett fint lopp och Mister Donald avslutade bra så det var optimalt. Tidigare har han varit lite svår i loppen men det var han inte den här gången, sa Goop.

Den största V86-favoriten var Demon Ima och han fick dela segern med Mystic Mom efter del dramatik. Efter ett lopp utvändigt om ledaren kopplade Demon Ima greppet men bakom kom Carl Johan Jepson med Mystic Mom. De kom till mållinjen samtidigt men då Demon Ima bröt ner en del på upploppet kollade domarna länge på löpningsfilmen innan de beslutade att Demon Ima fick behålla den delade segern.

Per Lennartsson är nyopererad och kör inte lopp för dagen men hans stall visar fin form. Det blev en V86-dubbel med Young King och Smaragd Norrgård som båda travade i ledningen och kördes av Rikard N Skoglund.

Artikeltaggar

ÅbyBjörn GoopCarl Johan JepsonPaw MahonySolvallaTravV86

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.