Hoppa till huvudinnehållet

Svensk americana med värmländska Garaget

Publicerad:
Trion Garaget släpper nytt album.
Trion Garaget släpper nytt album.

Den värmländska gruppen Garaget är aktuell med albumet ”Leonard Lindansaren”. Garaget är en trio som släppt flera skivor tidigare och består av Patrik Wennberg, Stefan Skogstam och Anders Olson. Den sistnämnde sjunger samt spelar trummor.

– Musiken vi spelar skulle enklast kunna förklaras som svensk americana. Förutom gitarrer, bas och trummor brukar vi ofta krydda låtarna med till exempel mandolin, banjo och munspel, skriver Anders Olson till NWT.

Värmlandsättlingen Nils Lofgren i stor intervju: "Skulle turnera med både Young och Springsteen"

Medlemmarna kommer från Karlstad och Skattkärr.

– Det är där vi växte upp och lärde känna varandra. Det är därför många av våra texter utspelar sig i och runt omkring Karlstad. På ”Leonard Lindansaren” finns bland annat låtar som utspelar sig i Kristinehamn, Värmlandsbro och Karlstad.

Artikeltaggar

AmericanaMusikNöje/KulturPop

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.