Hoppa till huvudinnehållet

S vill ha vaccinsvar: "Märkligt att Värmland ligger så långt efter“

Publicerad:
Värmland ligger sist i vaccinligan.
Värmland ligger sist i vaccinligan. Foto: Johan Nilsson/TT

Värmland har bara använt 23 procent av sitt vaccin, enligt Folkhälsomyndighetens senaste siffror.

Det är sämst i landet, enligt en sammanställning från TV4-nyheterna.

Nu kräver länets Socialdemokrater svar.

– Det är väldigt märkligt att Värmland ligger så långt efter andra regioner i vaccineringen. Vi vill ha svar på vad som är anledningarna till dessa stora skillnader, säger Mats Sandström (S) regionråd i opposition.

I dag, klockan tolv, har regionstyrelsens arbetsutskott extra möte med anledning av vaccinsiffrorna.

Vem bär ansvaret för det här menar du?

– Där har jag inga svar just nu. Det klart att man hoppas på att det finns förklaringar till det som är rimliga. Om det är så att det ser ut olika i regioner på grund av olika förutsättningar, men det låter jag vara osagt tills efter mötet, säger oppositionsrådet och fortsätter:

– Men förhoppningsvis är det så. Annars har vi en politiskt styrd organisationen och en tjänstemannaorganisation så följer efter det och då måste vi fundera på om det har tänkts rätt och planerats rätt. Det måste vi ha svar på. Vi kan inte fortsätta ha så stora skillnader på regionerna.

Värmland, som enligt TV4Nyheternas kartläggning, har använt bara 23 procent av sina levererade doser. Det är en stor skillnad i jämförelse med Jönköping som leder vaccinligan. Där har man använt 90 procent.

Artikeltaggar

CoronavirusetFolkhälsomyndighetenMats SandströmPolitikSamhälleSocialdemokraternaVård och omsorgVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.