Byggdialog utvalda för stort uppdrag

Näringsliv
PUBLICERAD:
Projektet har en budget på 420 miljoner kronor.
Foto: Samuel Pettersson/TT
Karlstadsföretaget Byggdialog har fått uppdraget att bygga en ny skola i Ekerö kommun. Uppdraget är värt 420 miljoner kronor.
– Vi är stolta över att vi fått förtroendet, säger Karl Sköld, områdeschef på Byggdialog i ett pressmeddelande.

Byggdialog har blivit upphandlade som totalentreprenör för att bygga Sanduddens nya skola åt Ekerö kommun. Uppdraget omfattar nyproduktion av skollokaler, idrottshall, skolgård, parkering, angöring samt rivning av den befintliga skolan.

Den nya skolan kommer ha kapacitet för cirka 900 elever från förskoleklass till årskurs nio, och ska anpassas utifrån dagens krav på pedagogik och energihushållning.

Skolan uppförs i två separata byggnader där en av byggnaderna kommer ha solceller på taket. Det blir också en fristående idrottshall, med fullstor och delningsbar spelplan. Projektet möjliggör även en utveckling av utemiljön med mer naturmark, samt en bättre och säkrare trafiksituation intill skolan.

Skiss av den planerade skolan i Ekerö.
Foto: Illustration: LLP Arkitekter

Bygget sker i samverkan med Ekerö kommun.

– Det är en kommun med höga ambitioner gällande hållbarhet och samhällsutveckling och det känns väldigt roligt att få vara med och bidra till både den och kommunens invånare. Det går helt i linje med vår värdegrund, och genom vår arbetsmodell kan vi ge tillbaka så mycket som möjligt till samhället och dem vi bygger för, säger Karl Sköld.

Projektet har en budget på 420 miljoner kronor och genomförs i samverkansformen partnering.

– Partnering skapar mycket goda förutsättningar för hög brukarinvolvering och vi har i flera år jobbat för att utveckla barnens delaktighet i våra projekt, långt innan barnkonventionen blev lag. Det ligger som en naturlig del i vår arbetsmodell. I nära dialog med Ekerö kommun, verksamheten och barnen är vi övertygade om att vi tillsammans kommer kunna skapa en modern, ändamålsenlig skola som uppfyller kraven på både kvalitet, verksamhetsbehov och ekonomi, säger Karl Sköld.

Den nya skolan ska stå klar vårterminen 2024.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.