Hoppa till huvudinnehållet

Värmländskt i "Idrottsgalan" i SVT

Publicerad:
Värmländsk jazzartist i "Idrottsgalan".
Värmländsk jazzartist i "Idrottsgalan". Foto: Elvira Glante

Under måndagens direktsända "Idrottsgalan" i SVT ska svenska idrottare prisas för sina gärningar under fjolåret. Bland de nominerade finns namn som Linn Svahn, Armand Duplantis och Zlatan Ibrahimović.

Men bland kvällens medverkande finns även Isabella Lundgren från Karlstad. Nyligen har hon uppmärksammats för sina Bob Dylan-tolkningar och under kvällens gala ska hon sjunga klassikern "Somewhere Over The Rainbow" som Judy Garland sjöng i filmen "Trollkarlen från Oz" 1939.

– Tyngden av livet sätter sig i kroppen. Ibland är det nästan som om någon kedjat fast den vid alla ouppfyllda löften, brustna förtroenden, pinsamma misslyckanden och oförglömliga besvikelser. När min kropp varit så fastkedjad, finns det en låt, som om och om igen krossat kedjorna och fått mig att lyfta blicken: "if happy little bluebirds fly, beyond the rainbow, who oh why can’t I?" Om fåglarna kan nå högt ovanför regnbågen, varför skulle inte jag kunna det?, skriver Isabella Lundgren i ett pressmeddelande.

Årets gala blir den 22:a i ordningen och sänds i SVT1 med start kl 20.

Artikeltaggar

Armand DuplantisIdrottsgalanIsabella LundgrenJazzLinn SvahnMusikNöje/KulturSVTZlatan Ibrahimovic

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.