Hoppa till huvudinnehållet

Värmland göder islamismen

Publicerad:
I realiteten är det endast Sverigedemokraterna som konsekvent motsätter sig att våra skatter går till islamister, skriver Charlie Weimers (bilden) med flera.
I realiteten är det endast Sverigedemokraterna som konsekvent motsätter sig att våra skatter går till islamister, skriver Charlie Weimers (bilden) med flera. Foto: Fredrik Persson/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Medan Moderaterna och Kristdemokraterna på riksplanet säger sig vilja motverka att skattemedel går till islamister har de intagit en passiv inställning i många regioner och kommuner, skriver Charlie Weimers med flera.

Muslimska brödraskapet är en farlig organisation vars ledare borde förbjudas att vistas på vårt territorium. Detta uttalade görs i en rapport den franska senaten presenterade i juli som även konstaterade att islamismen organiserar sig i bland annat kulturföreningar, studieförbund och biståndsorganisationer. Genom dessa närvarar islamisterna i alla aspekter av det sociala livet.

Denna islamism är inte våldsutövande men man skall inte ta det som bevis på moderation. Vad som sker är att dessa organisationer lägger grunden för avståndstagande till majoritetssamhället vilket i förlängningen bidrar till den radikalisering som kan leda till våld.

Inte bara Frankrike börjar dra åt svångremmen kring Muslimska brödraskapet och dess systerorganisationer. Biståndsorganisationen Islamic Relief har på grund av kopplingar till Muslimska brödraskapet nu förbjudits i bl a Israel, Förenade Arabemiraten och Bangladesh medan Storbritannien och Tyskland granskar organisationen.

Detta är goda nyheter men vi konstaterar samtidigt att politiker på alla nivåer nu måste se över det skattefinansierade stöd som går till organisationer som kan knytas till Muslimska brödraskapet.

Så skriver du en debattartikel

På EU-nivå har frikostiga bidrag delats ut till såväl Islamic Relief som Forum of European Muslim Youth and Student Organisation, den europeiska versionen av Sveriges Unga Muslimer (SUM). SUM fick sina bidrag indragna av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor då de var del av en extrem våldsbejakande och antidemokratisk islamistisk miljö som inte respekterade demokrati och jämställdhet. SUM var då en medlemsorganisation i Ibn Rushd.

Sverige har i sin tur givit 627 miljoner till biståndsorganisationen Islamic Relief och en kvarts miljard till Ibn Rushd. Ibn Rushd inspireras av det Muslimska brödraskapet och har vid upprepade tillfällen bjudit in odemokratiska, misogyna, antisemitiska, homofoba och våldsbejakande talare.

Region Värmland har givit Ibn Rushd ett tillskott på 43 000 kronor de senaste två åren. Den kristdemokratiska ordföranden för kultur- och bildningsnämnden medgav att Ibn Rushd måste ” förbättra” sin verksamhet, men försvarar nämndens beslut med att de följer nationella riktlinjer. Nämnden kunde ha krävt förbättringar eller valt att inte betala ut något stöd alls. Ansvaret kan inte vältras över på staten.

De senaste två åren har Ibn Rushd erhållit finansiellt stöd från fler än hundra kommuner. Moderatledda Karlstad har under den tiden bidragit med 20 000 kronor. Kommunledningen försöker avhända sig ansvar för bidragsbeslut genom att helt sonika bestämma att alla studieförbund som ingår i Folkbildningsrådet är berättigade kommunala bidrag om de har verksamhet i kommunen. Studieförbunden får därmed kommunala tillskott utan närmare granskning. Bekvämt och enkelt, men ansvarslöst.

Medan Moderaterna och Kristdemokraterna på riksplanet säger sig vilja motverka att skattemedel går till islamister har de intagit en passiv inställning i många regioner och kommuner. I realiteten är det endast Sverigedemokraterna som konsekvent motsätter sig att våra skatter går till islamister. Alltfler runtom i Europa och världen konstaterar nu att även den icke-våldsutövande islamismen utgör en fara för våra fria västerländska samhällen. Det är hög tid för svenska politiker – på alla nivåer – att idka självrannsakan och ändra kurs.

Charlie Weimers (SD)

Europaparlamentariker

Runar Filper (SD)

Riksdagsledamot

Ljubica Jasic Modin (SD)

Oppositionsråd, Region Värmland

Kjell Örnberg (SD)

Gruppledare, Karlstads kommun

Artikeltaggar

Charlie WeimersDebattExtremismIbn RushdIslamismKarlstads kommunKjell ÖrnbergKristdemokraternaLjubica Jasic ModinModeraternaMUCFMuslimska brödraskapetRegion VärmlandRunar FilperSverigedemokraterna