Hoppa till huvudinnehållet

Spelrecension: Grindstone - Charmiga men slafsiga pussel

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Grindstone var en av de främsta anledningarna att skaffa Apple Arcade när det lanserades. Det är nämligen ett förnämligt pusselspel. För den som inte gillar att spela på mobiler så finns spelet nu i en bättre version på Nintendo Switch.

Det bästa av spelåret 2020: "Döden en trend"

Allt går ut på att hacka ner så många fiender (och allsköns annat) med ditt stora svärd. Det gör man genom att dra en linje genom så många fiender som möjligt. Kruxet är att du bara kan dra linjer genom fiender som har samma färg. Det finns föremål som gör så att du kan byta färg och skapa ännu längre kombinationer där du röjer runt på spelplanen som en mordisk virvelvind. Ju längre kedjor du sätter ihop, desto bättre bonus får du. Det finns också starkare fiender och andra hinder som kräver att du först länkar ihop många mindre fiender innan du kan ta dig an dem.

Ofta är det relativt lätt att klara banan, men du kan få fler föremål om du även klarar bonusmålen på varje bana – och det är då du lätt kan försätta dig själv i trubbel. Ju längre du stannar kvar på en banna, desto mer aggressiva blir fienderna. Även de små fienderna kan skada dig när de är arga, och snart finns inga säkra platser kvar på brädet. Överlag är Grindstone dock ett väldigt överkomligt pusselspel, som lever mer på charm än att ha de svåraste tankenötterna. Som tillbakalutat casual-spel är det alldeles utmärkt.

Artikeltaggar

NintendoRecensionSpel